perjantaina, lokakuuta 17, 2008

Viime aikoina minulla on näemmä ollut paljon sellaista elämää, josta tänne ei kirjoiteta. Loppuviikko meni työreissussa Helsingissä. Koska ohjelma alkoi torstaina klo 9, oli fiksua mennä Helsinkiin jo keskiviikkoiltana. Erityisen fiksua se oli kylläkin siksi, että keskiviikkona oli tilaisuus käydä katsomassa vähän bändejä.

Mainitsemisen arvoisia näistä bändeistä oli kaksi: Underwater Sleeping Society ja Pintandwefall. UWSS:stä olin hädin tuskin kuullut ennen tämän keikan huomaamista, mutta Myspacesta kuuntelemani UWSS:n musiikki lupasi ihan hyvää. Ei siitä kuitenkaan livenä jaksanut ihan hirveästi innostua. Ja sitäpaitsi, tämän tyyppistä musiikkia ovat tehneet sadat bändit, ja moni huomattavasti paremmin. Joku Radiohead nyt ainakin.

Pintandwefall oli kyllä edellisen kerran tapaan varsin hauska. Soitto oli huomattvasti tiiviimpää kuin edellisellä kerralla, mutta "omaperäisestä ja hieman sekoilevasta esiintymistyylistä" oli vielä ihan riittävästi jäljellä. Ehkä yllätävin veto oli, että yhden kappaleen ajaksi lavalle likkojen eteen tuli pari ninjaa miekkailemaan.

Hauska juttu oli myös se, että PAWF myi keikalla uutta Maxi Baby -vinyylijulkaisuaan. Jokaisessa myytävässä levyssä on uniikit tyttöjen itse piirtämät kannet. Kun katselin levyjä, niitä myymään nakitettu kaveri mainitsi, että bändi on parhaillaankin piirtämässä lisää kansia. Olihan siitä yksi pakko ostaa. Saapa nähdä missä vaiheessa tuota pääsee kuuntelemaan.

Työreissun iltaohjelmaan kuului illallinen Storyvillen alakerrassa ja päälle ihan hyvää New Orleans -tyylistä Jazzia. Salissa leijaili vahva tupakan savu. Tai no enemmistö taisi olla sikareita. Enpä ollut tiennytkään, että tällainen on vielä toistaiseksi mahdollista.

Ei kommentteja: