torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Bändin palaamista keikkatauolta on aina hauska olla todistamassa. Tänään se bändi oli Stella, ja keikkatauolle oli kertunyt pituutta puolitoista vuotta. Paikkana Tampereen Yo-talo, mikä ei liene sattumaa. Siellä olen ollut todistamassa useita vastaavia tilanteita, joista päällimmäisenä mielessä ovat Zen Cafén lukuisat paluukeikat sekä Scandinavian Music Groupin aivan ihkaensimmäinen keikka missään.

Ohjelmassa oli suuri määrä uusia biisejä, joista ei kyllä monestakaan aivan heti saanut kunnolla kiinni. Ehkä se lupaa hyvää. Radioissa jo soiva singlebiisi Kutsumattomat vieraat jääkää kotiin kyllä toimi livenäkin heti hienosti. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin se, miten bändi oli alussa aivan hermona ja teki jatkuvasti kaikenlaisia pieniä virheitä eikä vain soittanut oikein millään tapaa hyvin, mutta jotenkin vain keikka jossain vaiheessa lähti lentoon ja yleisökin saatiin vanhoilla hittibiiseillä täysillä mukaan. Juuri se näissä paluukeikoissa onkin aina hienoa kun saa seurata miten bändi pikkuhiljaa rentoutuu ja soitto alkaa toimia. Tänäänkin tuntui siltä, että aluksi bändi oli aidosti yllättynyt yleisön positiivisista reaktioista.

Keikan aikana aloin myös muistella Turussa syksyllä 2008 näkemääni Stellan keikkaa. Kontrasti oli valtava. Silloin Stellalla oli takan huikea määrä keikkoja, ja bändi oli aivan huippuvdeossa. Täytyykin muistaa käydä keikalla myös syksyllä jos Stella vain jatkaa keikkailua silloin.

Ei kommentteja: