perjantaina, maaliskuuta 11, 2011

Eilen jo suunnittelin kirjoittavani blogiin, että Jordaniasta ei ole kovin hyvät vibat, mutta tämä päivä on korjannut asiaa paljon. Eilen nimittäin minulla oli sellainen olo, että kaikki ovat epäkohteliaita ja vain yrittävät saada minulta rahat, tarvittaessa vähän huijaamallakin. Tosiasiassa vikana taisi vain olla se, että pari taksikuskia oli ollut epärehellisiä, ja sitten taas Petrassa on aika korkeat hinnat koska se on pelkkä turistikohde.

Tänään en siis ole juuri muuta kuin levännyt. Mielenosoituksesta selvittyäni kävin lounaalla ja pidin sitten ruokalepoa siihen asti että oli aika lähteä stadionille illan jalkapallo otteluun. Tällä kertaa kumpikaan taksikuski ei yrittänyt huijata, ei meno eikä paluumatkalla. Annoin molemmilla kerroilla kuskeille kaksi dinaaria ja sain vaihtorahatkin takaisin ihan automaattisesti. Tästä tunnelma kohosi kummasti. On se kumma miten ihan vain yksi tai kaksi ihmistä voi saada aikaan negatiivisen mielikuvan kokonaisesta kaupungista tai jopa maasta. On se hyvä että tilanne tuli korjattua.

Pelissä vastakkain olivat Jordanianin suurin ja menestynein seura Faisaly sekä Baq'a. Molemmat seurat ovat Ammanista, mutta Baq'a on pieni seura jolla eh ole suuresti kannattajia, joten mistään varsinaisesta derbystä ei voida puhua.

Tällä kertaa tulin stadionille puolisen tuntia ennen pelin alkua, ja tunnelmaa oli vain murto-osa verrattuna maanantain peliin. Lopultakin Faisalyn laulavia kannattajia ilmestyi paikalle korkeintaan parisataa. Siltikin viihdyin hyvin. Eritysesti olin mielissäni siitä, että minut toivotettiin tervetulleeksi aivan erikseen. Taisivat olla mielissään, kun olin laittanut kaulaani yhdellä dinaarilla ostamani Faisalyn kaulahuivin.

Yleisön koostumus oli täysin eri kuin maanantaina. Wihdatin kannattajat olivat palestiinalaisia, kun taas Faisalyn kannattajat ovat Itärannan alkuperäisiä jordanialaisia. Tänään huomattavan moni oli pukeutunut huiviin, mikä eh palestiinalaisten keskuudessa näyttänyt suositulta pukeutumiselta.

Tämä ero kannattajien taustassa aiheuttaakin Wihdatin ja Faisalyn kannattajien välillä melkoisia jännitteitä. Tänään oli sen sijaan kannattajien välillä melko leppoisaa, vaikka Baq'ankin laulavia kannattajia olikin paikalla noin 50. Sen sijaan Faisalyn kannattajat olivat hyvin turhautuneita. Kausi oli käytännössä menetetty jo ennen tätä peliä, mutta kun nyt tuli vielä 1-2 tappio, on nousu mestariksi käytännössä mahdotonta. Kymmentä pistettä on paha kuroa kiinni neljässä pelissä. Myös pelaajat oliva varsin turhautuneen oloisia. Kaikkea tätä oli mielenkiintoista seurata, sillä kannattajien kokemat tunteet oliva itsellekin hyvin tuttuja.

Ei kommentteja: