perjantaina, syyskuuta 04, 2009

Tänään oli täysi turistipäivä. Tai no se alkoi vasta puolilta päivin, mutta kuitenkin. Ensimmäinen kohde oli Vakoilumuseo. Se oli ihan mielenkiintoinen ja ikävästi ylihinnoiteltu. Ei nyt varsinaisesti kaduta että tuli käytyä siellä, mutta kyllä se hyvin muistutti minulle siitä, minkä takia yleensä vietän aikani ulkonähtävyyksissä.

Seuraava kohde oli US Capitol, ja nimenomaan kierros sisätiloissa. Se kyllä muistutti hyvin siitä, miksi joihinkin sisäkohteisiin kannattaa kuitenkin mennä. Vaikuttava rakennus, varsinkin kun piti koko ajan mielessä, mikä rakennuksen merkitys on. Ja parlamenttitalossa sai Vakoilumuseosta poiketen valokuvatakin.

Oli kuitenkin hieman harmi, että parlamentti on lomalla, niin nyt ei ollut mahdollisuutta nähdä kuuluisia poliitikkoja. Kumman tahansa kamarin istuntoa olisi ollut mukava seurata hetken aikaa. Edustajahuoneen istuntosalia ei päässyt näkemään edes tyhjänä. Senaatin sentään pääsi.

Tässä vaiheessa jalat olivat erittäin poikki, ja päätin ottaa iisisti. Aloin kävellä hissukseen kohti National Mallin toista päätä. Välillä pysähdyin istumaan ruoholle ja soitin viimeisiä puheluita kavereille ja seurasin jonkin kaveriporukan leikkimielistä softball-peliä.

Matkan varrelle osuivat Washington Monument, Vietnam War Memorial ja Lincoln Monument. Viimeiselle tullessani aurinko oli jo laskenut. Oli mukavaa, että nyt ei ollut mitään painetta nähdä kaikki mahdollinen, vaan sain todellakin vain nauttia olemisesta. Olin nimittäin nähnyt kaiken jo edellisillä reissulla, monen National Mallin nähtävyyden jopa useammin kuin kerran.

Washingtonin ja Lincolnin monumenteille tulin juuri sopivasti auringon laskiessa. Ensin punaiseksi värjäytyi Washington Monument, sitten taivas. Olin ajatellut viivähtää paikalla vain lyhyen hetken, mutta niinhän siinä kävi, että odotin että aurinko oli laskenut kokonaan.

Illalliselle menin Georgetowniin. Tämä on yksi niitä Washingtonin miellyttävimpiä kaupunginosia. Niissä on tullut vietettyä turhankin vähän aikaa. Aina sitä tulee ensin kierrettyä niitä varsinaisia turistikohteita, ja se kaupungin todellisen arkielämän seuraaminen jää vähiin. Toisaalta, olisihan se nyt vähän outoa käydä Washingtonissa näkemättä National Mallia. Ja on kai sekin vähän outoa, että käy Washingtonissa, mutta ei ota kuvaa Valkoisesta talosta. Nyt kuitenkin kävi niin.

Ei kommentteja: