keskiviikkona, elokuuta 12, 2009

Tänään olikin sitten lähes puhdas matkapäivä: ajoin 560 mailia (900 km) Salt Lake Citystä Pendletoniin Oregoniin. Maisemissa ei ollut paljoa ihailtavaa: tylsää aavikkoa ja sinne raivattuja peltoja. Ainoa kiinnostava, vaikkakin kovin tuttu juttu oli se kuinka lopulta solan yli noustessa aavikko muuttui metsäksi. Sitä miten se tapahtuu nopeasti mutta vaiheittain on aina mukava katsella.

Ainoa isompi pysähdys oli hieman yli puolessa matkassa Boisessa Idahon osavaltiossa. Söin siellä myöhäisen lounaan ja kävelin pienen lenkin State Capitolin ja keskustan viihtyisien katujen kautta. Tauko kesti lähes puolitoista tuntia, ja teki oikein hyvää. Oluthuoneen terassilla oli mukava istua auringossa. Olisi ollut mukava ottaa hotelli ja jäädä siihen istuskelemaan useammaksikin tunniksi.

Toinen pysähdys oli Baker Cityssä vain reilu sata mailia ennen perille tulemista. Siellä on historiallinen villin lännen keskusta, mutta ei tuo nyt suurta vaikutusta päässyt tekemään. Mukava oli silti hetki jaloitella.

Myös Pendletonin keskusta on historiallinen villin lännen keskusta. Tulin perille hieman ennen auringon laskua, ja ehdin kierrellä keskustaa hetken ennen kuin tuli pimeää. Motellinkin nappasin keskustasta, sillä hinta oli alle 50 dollaria. Aina ennen olen ollut täällä maantien varren motellissa. Tosin olen kyllä ennen saapunutkin auringon laskun jälkeen. Ensimmäisellä kerralla taisi mennä pitkälti yli puolen yön.

Olisin toki voinut ajaa Seattleenkn asti, mutta kun olen yksin liikkeellä, en kokenut sitä kovin turvalliseksi vaihtoehdoksi. Sitäpaitsi keksin huomiseksi tästä lähistöltä jotakin ohjelmaakin.

Ei kommentteja: