perjantaina, elokuuta 15, 2008

Tänä aamuna vein sitten auton katsastusasemalle hylättäväksi. Katsastuksessa ei tullut yllätyksiä, joten muutostöistä selvitään vähällä: pitää vain asentaa takasumuvalo ja sen kytkin, sekä ohjelmoida etuvalot niin, että kytkimestä saadaan asetettua pelkät parkit päälle. Siinä kaikki. Jos takasumuvalon asennus onnistuu vaihtamatta koko takavalopakettia, homman ei pitäisi paljoa maksaa. Ainakin vuoden 2006 Passatissa onnistui noin, joten luulisi 2007 Jetassakin onnistuvan.

Pari yllätystäkin tuli. Ensimmäinen oli se, että auton pohjasta vasemman etupyörän lähellä olevassa rakenteessa olevasta reiästä löytyi epämääräinen koukku, jonka toisessa päässä oli pieni pätkä kuormaliinaa. Nähtävästi lastauspäässä oli puoliväkisin työnnetty koukku reikään roikkumaan. Purkupäässä ei sitä sitten ole saatu irti, ja on tyydytty katkaisemaan kuormaliina. Rautasahalla tuosta kai selviää samalla kun muutkin muutostyöt tehdään.

Ikävämpi juttu on se, että näköjään etupuskurilla on ruopaistu jossakin kohtaa pahemman kerran. Karseita naarmuja, jotka kuitenkin huomasin vasta kun auto nostettiin katsastuksen yhteydessä ilmaan. Näyttää siltä, että autolla on ajettu liian kovalla vauhdilla liian jyrkälle rampille. Kuljetusvakuutushan tuon periaatteessa korvaa, mutta siinä taisi olla omavastuuta 500 euroa, joten voi olla että kaikki jää minun maksettavakseni. Ei kai puskurin maalaus nyt yli 500 euroa maksa? Oletan että pelkkä maalaus riittää.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys. Kuullostaa vähän liian tutulta. Toin Passatin Kanadasta ja hain eilen satamasta. Useita naarmuja ympäri autoa, yksi lommo. Katolla molemmin puolin samoilla kohdin naarmut viittaavat jonkinlaisten kuormaliinojen käyttöön. Kuljetusvakuutus EI nimenomaan korvaa kontissa särkymistä. "Perusvakuutus kattaa haverin, liikenneonnettomuuden, yhteishaverikustannukset ja palon. Perusvakuutus ei kata esimerkiksi särkymistä muusta syystä tai varkautta.Vakuutus on voimassa kuljetuksen ajan, ei ajettaessa vakuutuksen kohteella." Saitko silti korvausta kuljetusvakuutuksesta? Minua kehotettiin kääntymään Kanadan pään kuljetusliikkeen puoleen. Tuskinpa sieltä mitään irtoaa. Suomen pään huolitsija laskutti kontin lattialta löytyneestä öljystä kaikkia joiden autot olivat ko. kontissa. Aikamoista touhua.

Antti kirjoitti...

Noi voihan perhana.

Minun vaurioni nyt olivat ihan pieniä, ja selvisin niistä muutamalla satasella. Ja olisin selvinnyt vaikka vakuutus ei olisikaan korvannut. Ei voi kyllä verrata sinun tilanteeseesi.

Sain tosiaan korvauksen kuljetusvakuutuksesta. Käsittääkseni yhtiöiden välillä on vakuutusehdoissa aika suuriakin eroja.

Sehän tässä koko touhussa on melko käsittämätöntä, että kontteja kuljettavat, lastaavat ja purkavat tahot eivät vastaa oikein mistään. Kaikki jää auton omistajan tai hänen vakuutusyhtiönsä vastuulle.