perjantaina, elokuuta 15, 2008

Auton katsastuksen jälkeen soitin merkkiliikkeeseen huoltoaikaa varatakseni ja kysyin samalla miten puskurivaurion kanssa pitää edetä: ei muuta kuin vahinkotarkastukseen näyttämään ja hinta-arviota kysymään. Selvisi, että etuspoileri (eli puskurin alaosa) pitää vaihtaa ja maalata. Hintaa hommalle tulee noin 650 euroa, ja kun kuljetusvakuutuksen omavastuu todellakin on 500 euroa, ei tuo vakuutus ihan hirveästi lämmitä. Maksoin siitä noin 120 euroa, joten vakuutuksen avulla säästän huimat 30 euroa.

Nyt tuli siis saman tien testattua, tuleeko USA:sta ostetun Jettan varaosien kanssa ongelmia. Ehdin jo hieman huolestua, kun vahinkotarkastaja katseli etuspoileria, ja totesi sen olevan erilainen kuin eurooppalaisessa Jettassa. Se huoli oli kuitenkin turha, sillä runkonumeron (VIN) perusteella löytyi oikeanlainen spoileri, jonka toimitusaika on kaksi viikkoa. Eipä noita huoltoaikoja Suomessa sen lähemmille päiville muutenkaan saisi.

Mutta kyllä tässä kuluja syntyy. Nyt on maksettu jo rahtifirmalle se vajaa 400 euroa, katsastuskonttorilla 199 euroa ja nyt siis tulee tuo 500 euroa omavastuuta. Ja lisäksi sitten pakollisten ja omavaltaisten muutostöiden kustannukset. Noihin jälkimmäisiin kuuluu muunmuassa lohkolämmittimen ja sisätilan pistorasian asennus. Autoilu on kallista puuhaa.

Katsastuksesta jäi mainitsematta, että sieltä saa kuukauden aikaa tulla näyttämään autoa uudelleen. Minun tapauksessani se on hieman ongelmallista, sillä olen seuraavan kuukauden ajan poissa maasta. Kysyin tästä katsastusmieheltä, ja tämä totesi, että kyllä asia hoituu tuon kuukauden jälkeenkin. Ilmeisesti joudutaan tekemään uusi rekisteröintikatsastus ikäänkuin puhtaalta pöydältä, mutta katsastusmies lupasi että sen saa kuitenkin halvemmalla hinnalla. Saapa nähdä kuinka käy. Tänään oli kuitenkin pakko käydä katsastusasemalla, sillä muuten auton ajolupa olisi rauennut kymmenen päivän jälkeen. Niinpä nyt on tehty se mitä oli pakko tehdä, ja jos tämän minun aikatauluni takia jotakin ylimääräistä rahanmenoa tulee, se on loppujen lopuksi aika pientä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa autoilun maailmaan! :)

Eipä ole toista yhtä isoa rahareikää tullut vastaan kuin auto. Jos ilman osaisi elää niin eläisi herroiksi.

Antti kirjoitti...

Niinhän se tietenkin on. Ja enpä tuota kyllä sijoitusmielessä ostanutkaan, vaikka muuttoauto onkin.