perjantaina, maaliskuuta 21, 2008

Tänään varsinaisina kohteina olivat Monument Valley sekä Antelope Canyon. Illaksi ajettiin Bryce Canyonille, ja maileja kertyi lopulta 414 (666 km). Nyt ollaan lähes kolmen kilometrin korkeudessa ja maassa on jonkin verran lunta. Yöksi menee pitkälle pakkasen puolelle.

Monument Valley on ehkä red rock countryn kaikkein klassisin paikka, Arizonan ja Utahin rajalla. Laakso on täynnä toinen toistaan hienompia valtavia punaisia kiviä, olisivatkohan parisataa metriä korkeita. Hienoimman näkymän ja valokuvan sai kyllä maantieltä eikä Navajojen ylläpitämästä maksullisesta puistosta. Sinällään oli kyllä mukava antaa heimolle puistovierailun kautta rahaa kun nyt reservaatissa tuli tämä pari päivää oltua.

Antelope Canyon on Pagen lähellä oleva ehkä 20 metriä korkea ja pari metriä leveä kanjoni. Paikan juju on siinä, että kanjoniin taittuva valo värjää kanjonin todella erikoisen kauniilla tavalla. Aivan epätodellinen paikka.

Päivän kruunasi upea ajo Bryce Canyon National Parkiin. Eteläinen Utah on ehkä kauneinta mitä olen nähnyt, etenkin laskevan auringon korostaessa punaisen eri sävyjä. Tänne asti ei ollut alunperin tarkoitus tulla, mutta nyt vain kävi näin. Edellisestä kesän 2006 käynnistä jäikin vähän sellainen olo, että olisi pitänyt varata tänne enemmän aikaa. Perille kansallispuistoonkin ehdittiin juuri ja juuri ennen pimeää. Kanjonin hoodoo-muodostelmat ovat kyllä hienoja, varsinkin kun niitä on satoja samalla pienellä alueella.

Ei kommentteja: