torstaina, tammikuuta 24, 2008

Nyt on sitten vihdoin reissukuvatkin lisätty. Kaikki kuvat ovat kaupunkimaisemista, kun taas Amerikan reissuillani kaupunkikuvat ovat harvinaisia. Tämä oikein alleviivaa sitä, miten erilaista minun elämäni on täällä Euroopassa ja USA:ssa. Minulle ehkä hieman heräsikin Tšekin reissun aikana kipinä yrittää tehdä vähän luontomatkailua Euroopassa. Kai täälläkin sentään joitakin hienoja paikkoja on?

Täytyy silti kyllä sanoa, että kunnon kaupunkikulttuuri piristää USA:ssa asuvaa suomalaista. Ja yleensä se että on sitä kulttuuria. Jollakin tapaa Tšekissä matkustaessa kaikesta huokuu, että näillä mailla on ollut sivistystä vuosisatojen ajan. Vastaavaa en totisesti USA:saa tai Suomessa ole kokenut.

Toinen miellyttävä seikka oli se, että sain reissussa pitkästä aikaa matkustaa junilla ja busseilla ainaisen autoilun sijaan. Road tripit ovat kyllä todella mukavia, mutta kyllä vieraassa maassa julkisella liikenteellä sompailussa vain on sitä jotakin. Tšekissäkin pääsee melkein minne tahansa monta kertaa päivässä liikennöivällä junalla tai bussilla. Kieltämättä en ihan ensimmäisillä reissuilla olisi uskaltanut tehdä ihan samoja kierroksia kuin mitä nyt tein.

Ja loppuun ihan toista asiaa. Paluumatkalla sekä Finnairin kapteeni että bussikuski esittelivät itsensä pelkällä etunimellä. Olenkohan jotenkin kalkkis kun minusta tämä ei ole oikein sopivaa? Kai siinä jotakin rentoa yrityskuvaa koitetaan luoda, mutta minusta asiakaspalvelijan on kyllä aika tökeröä esittäytyä pelkällä etunimellä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ohhoh!

Minä olen niin vanhanaikainen, että tykkään, että aikuisten kuuluu esittäytyä aina koko nimellään. Vain lapset sanovat vain etunimensä. Nykyään tulee kyllä jo kohtuu isoja lapsia vastaan...

Antti kirjoitti...

Joo, olen tosiaan aika lailla samoilla linjoilla. Tietenkin jos istutaan iltaa kaveriporukalla jossa kaikki eivät tunne kaikkia, voi olla luontevaa nuoren aiukuisenkin esittäytyä vain etunimellä.

Mutta kaikissa työyhteyksissä pelkkä etunimi tuntuu oudolta, olenpa sitten asiakas, kolleega tai yhteistyökumppani.

Saara kirjoitti...

Kiitos kuvista ja matkaraposta. Hienon kuuloinen reissu, etenkin nuo omatoimi matkailut eika pelkkaa Kaarlen sillalla tonottamista. Praha on kylla aivan ihana paikka.

Antti kirjoitti...

Eipä kestä. Omatoimisesta turistien pääreittien ulkopuolisten paikkojen bongailusta nautin kyllä kieltämättä selkeästi eniten.

Tšekissä onkin kyllä melko uskomaton määrä hienoja paikkoja. Joskus sitä myös miettii, että pitäisi napsia kuvia siitä vähän rumemmastakin puolesta. Esimerkiksi kauan ennen Hradec Královén perille pääsyä alkoi Hervannan näköinen ikävä kerrostalolähiömaisema.

Prahan vanha kaupunki, Kaarlen silta, Malá Strana ja Prahan linnan alue ovat syystäkin suosittua turistialuetta. Jostain syystä varsinkin talviaikaan pystyn sulkemaan silmistäni kaiken sen turistimassa ja nauttimaan alueiden kauneudesta. Sanotaan, että todellinen Praha löytyy muualta. On siinä jotakin tottakin, ja syrjempänä on mukava kierrellä myös, mutta kyllä kai se vanhin Praha sitä todellista Prahaa oikeastaan on.

Anonyymi kirjoitti...

Noita lentokoneiden kuulutuksia on tosiaan montaa tasoa.

Ei ehkä kovin iso marmatuksen aihe, mutta viimeisellä lennolla jolla olimme, perämies hoiti kuulutukset niin kuin olisi joku mainos-tv:n myyntimies ja laittoi mikin niin lähelle suuta, että kaiuttimet rätisi.