tiistaina, joulukuuta 18, 2007

Nyt kun olen taas menossa Suomeen käymään olen pohdiskellut sen tyylisiä asioita kuin: Miksi olen täällä? Mitä tästä on jäänyt käteen? Millaista on muuttaa takaisin Suomen?

En olisi täällä jos se ei olisi uran kannalta hyödyllistä. Kuulostaa kylmältä, mutta niin se vain on. Kuka hullu sitä muuten asuisi näin kaukana kaikista tärkeistä ja rakkaista ihmisistä ja paikoista? Kirjoitin juuri iltapäivällä työasioissa sähköpostia Suomeen. Viestiä kirjoittaesssani aloin miettiä, että olen kyllä oppinut ihan käsittämättömän paljon täällä viettämäni reilun vuoden aikana (tänään on 380. päivä jona minulla on kotiosoite Seattlessa). Siinä mielessä tämä on todellakin kannattanut.

En myöskään olisi täällä jos en viihtyisi erinomaisen hienosti. Se tässä se pelottava asia onkin. Minulla onkin vahvasti sellainen tunne, että täältä pitää muuttaa pois ensi kesänä. Poismuuttaminen tulee koko ajan vaikeammaksi ja vaikeammaksi, ja nyt täältä pääsee vielä aika helposti irti. Tänne jää kuitenkin paljon ihmisiä joita tulee varmasti ikävä. Yritän sanoa itselleni koko ajan että Seattle ja Washington on nyt nähty. On nähty siinä määrin että varsin vähäpätöisissäkin paikoissa on tullut käytyä useammin kuin kerran, eikä juuri koskaan enää tarvitse katsoa karttaa että tietää miten minnekin mennään. Sitä kai se on kun ympäristöstä tulee kotiseutu.

Samaan aikaan pohdin, että täällä on elintasossa piirteitä, joita en Suomessa voi koskaan saavuttaa. Siellä ei yksinkertaisesti ole isoa kaupunkia, jota ympäröisi vastaavat erämaat kuin mitä Seattlea ympäröi. En millään usko että esimerkiksi haikkailuharrastus jäisi päälle Suomeen paluun jälkeen, sillä eipä paljon jossain Lempälään ryteiköissä tarpominen kiinnosta. Toisaalta pulkkamäki V:n kanssa hakkaa missä tahansa kansallispuistomaisemissa haikkailun koska tahansa.

6 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Äläs nyt! Täällä ympäristössä on varsin komeitakin retkeilymaastoja, jos tietää minne menee. Lähimpänä Lempäälässä mm. Birgitan polku.

Kummipoika reppuun ja menoksi!

Antti kirjoitti...

Hmm... tuohan voisi vaikka toimia. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Samanlaisia ajatuksia pyöritelty viime aikoina.... You win some, you lose some, sellaista se kai on. Mutta mielenkiintoistahan siitä tekee se, että uskon ettei paluumuuttajana osaa ehkä ihan ennakoidakaan miltä se sitten oikeasti tuntuu "palata" kun koti on ollut jo jonkin aikaa muualla. ja kun kaikkien kotimaan etujen, perhe ja ystävät etunenässä, lisäksi joutuu kohtaamaan myös ne luopumiset. Materiaaliset mutta muutkin.

Minusta kiteytit hienosti noita liikennekäyttäytymisen eroja tuossa pari pvää sitten, ei haitanne että linkkasin siihen tänään. Juuri tuollaisia ajatuksia pyöri päässäni kun kirosin oikeuksistaan kiinni pitävät kuskit Sellon parkkihallissa pari viikkoa sitten :)

Antti kirjoitti...

Jos se on avoimessa internetissä, sen saa linkata. :-)

Kyllähän se vähän niin on, että jos on asunut kahdessa tai useammassa paikassa joista todella pitää, ei voi enää ikinä missään olla täysin tyytyväinen. ;-)

Sennie kirjoitti...

Olen kanssa huomannut, että joka Suomen paluun jälkeen tulee mietittyä samoja: miksi asunkaan Usassa, viihdynkö, missä koti.. Tänä vuonna osasin jo ennakoida pientä blues-vaihetta, ja helpommalla pääsi. Täällä on minun kotini, ja viihdyn, tänne kuulun. Suomea kuitenkaan unohtamatta..

Oikein hyvää joulumatkaa Suomeen, sekä viimeistä talvea/kevättä Seattlessa! Hyvää joulua!

Antti kirjoitti...

Hyvää joulua myös sinne! Teillä näkyykin olevan ihan toisella tavalla lunta kuin täällä meillä.