sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Eiliset ryhmän pikkujoulut olivat juuri niin hyvät kuin olisi voinut odottaa. Todettakoon nyt vain, että venäläinen tapa juoda vodkaa on aika kuluttava. Tänään raahauduin aamiaiselle läheiseen Varsity Inniin jo ennen yhtä. Kananmunat ja ravainen pekoni sekä makkarat kyllä maistuivat.

Täkäläiseen pikkujouluperinteeseen näyttää kuuluvan lahjojen jako hieman samaan tyyliin kuin Suomessakin. Täällä homma vain tehdään minun mielestäni hieman hauskemmin. Sen sijaan että vain saisi lahjan satunnaiselta henkilöltä, sääntöihin kuuluu, että kun tulee oma vuoro valita lahja, voi joko valita paketoidun lahjan tai varastaa joltakin jo aiemmin avatun lahjan. Näin voi siis yrittää saada vähän mieluisamman lahjan. Se jolta lahja on varastettu saa tietysti taas itse valita lahjan, joko paketoidun tai jo avatun, ja niin edelleen. Sama lahja ei tietenkään voi tulla varastaetuksi kahta kertaa samalla pelivuorolla, ja lisäksi yleensä määrätään maksimimäärä kertoja jonka saman lahjan voi varastaa koko pelin aikana. Itselläni oli eilen ensimmäiseksi käsissä Ann Coulterin kirja If Democrats Had Any Brains They Would Be Republicans, mutta valitettavasti se varastettiin minulta. Tämänpäiväisessä jalkapallofanien lahjojen vaihdossa taas käteen jäi ihan lopultakin The Complete Encyclopedia of Soccer, joka vaikuttaakin ihan pätevältä teokselta.

Illalla kävin katsomassa Tacomassa paikallisen Starsin pelin Wenatchee Fireä vastaan. Laji oli kaukalojakapallo. Oli aika viihdyttävä laji katsoa, vaikka jalkapalloa se kyllä muistutti vain hyvin etäisesti. Mukavinta oli kuitenkin olla liikkeellä isolla ja hyvällä porukalla. Peliä oli hauska katsoa oluttuoppi kourasssa suoraan vasustajan maalivahdin pään yläpuolella.

2 kommenttia:

JH kirjoitti...

Työkaveri juuri kertoi tuollaisesta kuvailemastasi lahjasysteemistä muistaakseni Tanskasta. Siinä ne oli vaan paketoitu (teillä ilmeisesti ei kun tiesit mitä ne oli mitä sulta vietiin?), ja kuulemma lopuksi kävi niin että isoissa paketeissa mitä kaikki oli koittaneet saada oli kaikkea pöljää ja pienissä taas hienoja lahjoja... :-)

Antti kirjoitti...

Joo. Tai siis pöydällä olevat lahjat ovat paketoituja, mutta kun valitsee pöydältä lahjan, se pitää avata heti, ja peli jatkuu vasta kun kaikki tietävät mitä paketissa oli. Tällä tavoin siitä lahjan varastamisesta tulee vähän mielekkäämpää.

Tässä on sekin hauska puoli, että kaikki lahjat avataan niin, että kaikkien huomio kiinnittyy tähän yhteen lahjaan, Sekin on suomalaisessa systeemissä vähän tylsää, että kaikki avaavat lahjansa yhtä aikaa, jolloin kaikki keskittyvät lähinnä siihen mitä itse saavat.