perjantaina, lokakuuta 19, 2007

SMG:n lisäksi minulla on viimeaikoina ollut kuuntelussa Jenni Vartiaisen Ihmisten edessä. Gimmel-tausta sai tietenkin suhtautumaan levyyn varsin epäilevästi, mutta toisaalta jo silloin aikanaan totesin, että ainoana siitä kolmikosta Jennillä oli jotakin oikeaa annettavaa. Eikä se havainto ihan väärään osunut; upean ja monipuolisen levyn on likka tehnyt. Levyn biisejä ovat olleet tekemässä mm. Knipi, Teemu Brunila sekä Kyösti Salokorpi, mikä takaa jonkinlaisen peruslaadun ja tuo uskottavuutta. Knipin säveltämä Tunnoton on juuri sellaista ranteet auki -meininkiä kuin Knipiltä voi odottaakin. Brunilan Ihmisten edessä on sekin hieno, ja on yhtä kaukana Tunnottomasta kuin The Crash on Egotripistä. Kaikkiaankin levy on tasaisen vahva, täytemateriaalia ei ole ja kokonaisuus toimii. Suosittelen. Maintsemani biisit voi tsekata MySpacesta.

4 kommenttia:

JH kirjoitti...

Noihan on soineet aika lailla radiossa, ja levy on saanut varsin hyvät arvostelut joka paikassa. En oo itse kuullut kuin joitain yksittäisiä kappaleita, ihan hyviä.

Antti kirjoitti...

Aloinkin tuon kirjoitettuani miettiä, että saatan olla hieman jälkijunassa tämän löytöni kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

No et nyt sentään niin jälkijunassa ole. Vastahan tuo on syyskuussa tullut ulos.

Tykkään tosi paljon Jennin äänestä ja Ihmisten edessä on upea biisi. Vaikuttavaa että joku uskaltaa laulaa muustakin kuin heterorakkaudesta.

Antti kirjoitti...

Joo, kyllähän mää tuon tuoreeksi levyksi tiesin. Sillä vaan kun en ole Suomessa ollut, niin mulla ei oikein ollut tarkkaa käsitystä kuinka paljon levy on soinut radiossa ja kuinka paljon se on ollut lehdissä esillä.

Juuri Jennin äänihän tekee levystä kokonaisuuden, Tykkään kanssa. Nimibiisin (monia muita en ole ehtinyt ajatuksella kuunnella) aihevalinta on tosiaan rohkea, etenkin ensimmäiselle levylle. Olisi hauska tietää mikä on kappaleen syntyhistoria. Tekstihän on Teemu Brunilan.