perjantaina, lokakuuta 19, 2007

Kävin pitkästä aikaa elokuvissa. Oli nimittäin selvää, että Across the Universe -musikaalia ei voi Beatles-fani jättää väliin. Elokuva olikin vallan hieno. Psykedeelinen, koskettava, oivaltava, kaunis, kantaaottava, ajankohtainen – ja paljon muuta. Se oli kuin Beatles-faneille tehty Moulin Rouge. Beatlesista elokuva ei kertonut, vaan Moulin Rougen tapaan siihen on tehty uudet sovitukset klassikkobiiseistä, ja nämä kuljettavat tarinaa eteenpäin. Onkin kyllä vaikea arvioida, miten tuon kokisi jos ei osaisi Beatlesejaan ulkoa. Elokuva kun on täynnä alluusioita ja viitteitä Beatlesin historiaan.

Suomen julkaisupäivää en tälle nopeasti löytänyt. Ja se on kyllä sääli se.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ooh. Se pitää sitten varmaan mennä katsomaan - vähän nimittäin pelkäsin että ovatko sovitukset jotain ihan kauheita ja elokuva jotenkin mauton. Beatlesia kehdossa kuunnelleena tuumasin etten kestäisi sitä... Mutta kiitos vinkistä, veikkaanpa että uskaltanen luottaa arvioosi.

Ja kiitos päivän väsyneistä nauruista - väkisinkin nousivat suupielet kuin luin seuraavan postauksesi neljä työpaikkaa ;)

Antti kirjoitti...

Joo, kyllä mää sitä varauksetta suosittelen. Sovitukset on oikeasti hienoja, toisinaan hyvinkin uskollisia alkuperäiselle, toisinaan on otettu hieman enemmän vapauksia. Tykkäsin myös laulajien äänistä. Audiovisuaalisena elämyksenä elokuva on vallan hieno: moni musiikkikohtaus toimisi ihan yksinään musiikkivideona. Tarina nyt ei mikään kovin erityinen ole, mutta se oikeastaan kuuluu lajityyppiin (vrt. Moulin Rouge). Liverpoolissa käyneenä oli myös hieno nähdä aitoja kuvauspaikkoja, vaikkakin toki elokuvassa enemmän uutta mannerta näkyy. Ja mainitsemieni alluusioiden ja historiaviittausten bongailu se on hauskaa.

Niin ja eipä kestä. Ajattelin että tuo oli ainoa tapa saada listasta millään tapaa kirjoittamisen arvoinen.