tiistaina, syyskuuta 25, 2007

Tänään oli töissä pakollista harrasment -koulutusta. HR:n päällikkö muistutti tilaisuudesta aamulla näin:

"This is a reminder for harassment training today. What could be more fun on a Monday? A sharp stick in the eye? Maybe, but join us anyway!"

Harmikseni Sexual Harassment Panda ei tilaisuudessa esiintynyt, mutta muuten oli oikein hauskaa. Täällä on onneksi aivan suomalainen tunnelma näissä asioissa; tällainen koulutus nyt vain on tällaisessa litigaation luvatussa maassa välttämätöntä, jotta ongelmien ilmaantuessa työantaja ei ole juryn mielestä toiminut vastuuttomasti. Opin muunmuassa sen, että spontaani halaaminen vaikkapa syntymäpäiväonnittelujen yhteydessä on aivan sallittua. Myös työkaverin treffeille pyytäminen on täysin hyväksyttävää, kunhan kieltävän vastauksen jälkeen ei kokeile onneaan uudestaan ainakaan kovin monta kertaa. Jopa suorasukainen yhteisen yön ehdottaminen työpäivän jälkeisen pubi-illan päätteeksi käy päinsä. Hyvä tietää. Silti tilaisuudesta jäi käteen tällainenkin lause: "Touching somebody is a big legal step."

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavasti tällaiset koulutukset ovat välttämättömiä. Yliopistomaailmassakin tapahtuu kaikenlaista rumaa, ja siitä puhutaan aivan liian vähän. Jos koulutus saa edes jonkun äijän/ämmän vähän ajattelemaan mitä suustaan päästää / mihin sormensa pistää, vaikka sitten litigaation uhalla, tai toisaalta kohteen ymmärtämään oikeutensa, niin hyvä.

Caveat 1: Kovin tylsää ja ikävää tietysti sille enemmistölle, jolla on käytöstapoja omasta takaa.

Caveat 2: Asiassa olisi myös suotavaa löytää joku kultainen keskitie mykkyyden ja yliherkkyyden välillä. Mutta mieluummin puhutaan liikaa kuin ei tarpeeksi.

- Linda, tuo amerikkalaisen elämäntavan ainainen puolestapuhuja

Antti kirjoitti...

Olen toki samaa mieltä; hyvä kun muistutit siitä. Olen itsekin joutunut asemani puolesta tekemisiin näiden asioiden kanssa, kuten varmaan arvasitkin.

Eiliseltä:
- Saako kanssatyöntekijää hieroa ilman lupaa?
- Riippuu siitä mistä hieroo.

Ehkä tuo sai jonkun miettimään sitä mihin sormensa pistää.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä pettymys.

Pandan poissaolo siis.

Muutenhan sitä voi huonomminkin maanantainsa viettää.

Saara kirjoitti...

Maa vaan kattelen jos tarttee jotain kontaktia ottaa. Tosin esim. Jouluna vanhemmat naiset halaavat ja toivottavat hyvat joulut- en oo niita jaksanut alkaa haastamaan kuitenkaan:)

Saako presidentti hieroa toisen maan kanslerin hartoita kokouksessa?