sunnuntaina, syyskuuta 09, 2007


Toinen päivä Yellowstonessa kului kuuluisia geotermisiä nähtävyyksiä ihaillen. Aloitimme aamukahdeksalta puiston pohjoispäästä Mammothista. On se vain uskomatonta, millaisen väriloiston kuumassa vedessä elävät bakteerit saavat aikaiseksi. Näistä välittämättä menimme lounaan jälkeen uimaan kylmän joen ja kuuman lähteen vesistä sekoittuneeseen altaaseen. Siinä olikin kiva lillua ja ihmetellä maailman moninaisuutta. Kuvissa näkyvä valkoinen ei muuten ole lunta.

Seuraava kohteemme oli Norrisin alueen kuumat lähteet ja geysirit. Valitettavasti yksikään alueen geysireistä ei ole tällä hetkellä ennustettavissa, joten saimme tyytyä kiehuvan veden porinaan ja loiskeeseen, valtaviin höyrypilviin ja uskomattomaan väriloistoon. Hieman etelämpänä nähtiin myös kupliva saviallas. Se se oli kummallisen näköinen.

Päivän viimeinen varsinainen kohde oli Old Faithful. Tällä kertaa vesipatsas nousi hieman myöhässä ja ilmeisesti myös hieman normaalia alemmaksi. Ehkä huomenna näemmä paremman version: Old Faithfuliahan on helppo mennä katsomaan, sillä se purkautuu melko tarkasti 90 minuutin välein. Hyvässä lykyssä puiston työntekijöiden ennusteet johdattavat meidät myös jonkin toisen hieman vaikeammin ennustettavan geysirin purkautumisen äärelle.

Eläimiäkin taas nähtiin. Nähtiin siinä määrin, että sekä biisoneiden että kanadanhirvien näkemisestä on jo kadonnut lähes kaikki hohto. Tiukkaa ylämäkeä maantiellä ylös marssinut biisoni ei näyttänyt kovin tyytyväiseltä reittivalintaansa.

Ei kommentteja: