keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Anonymiteettini viimeisetkin rippeet ovat tainneet tässä blogissa mennä jo ajat sitten, joten kerronpa täälläkin päivän huippu-uutiset. Hakemus meni nimittäin läpi, ja alan taas ensi vuoden alusta saada palkkani Suomesta. Rahoitus on nyt turvattu kolmeksi vuodeksi, mikä on tutkijapiireissä ikuisuus. Kolmeen kuukauden varmuus kun on paljon tavallisempi vaihtoehto. Nyt ei siis enää tarvitse kantaa huolta siitä, miten selviän asunto- ja autolainasta kun palaan Suomeen. Olo on onnellinen ja helpottunut.

Palkka ja työehdot ovat ensi vuoden alusta alkaen taas suomalaisella tasolla, ja sepä se tuntuukin hyvältä. Tässä on niin paljon hyviä puolia, että en oikein tiedä miten päin olisin. Se tärkein on kyllä se, että nyt saan taas olla vapaa tutkija, eli kukaan ei määrää mitä tutkin. Minulla on nyt mahdollisuus saada tehtyä jotakin tieteellisesti merkittävää juuri minua kiinnostavien asioiden parissa. Kaikki varmaan hoksaavat senkin, että palkan tullessa euroina sinkkumies elää USA:ssa herroiksi. Vuosilomaakin on taas se viisi viikkoa kahden sijasta.

Ja erityisesti tämä mahdollistaa sen, että saan tehdä töitä siellä missä haluan, joten luultavasti tulen jossakin vaiheessa kevättä pariksi kuukaudeksi Suomeen, ja sitten taas takaisin tänne joksikin aikaa. Ilman tätä mahdollisuutta olisin joutunut palaamaan maaliskuussa Suomeen lopullisesti, kummipojan ikävöintiä kun ei kestä yhtään kauemmin kuin on pakko. Nyt nähdäänkin ehkä jo tammikuussa. Matkarahojakin apurahaan kuuluu, eli ei tarvitse omista rahoista lentojakaan pulittaa.

16 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea hyvien uutisten johdosta! Tosi mahtavaa, etta asiat ovat lutviutuneet mieleisellasi tavalla. Upea juttu!

Antti kirjoitti...

Kiitos! Tämän turvin voisi olla mahdollista viettää jokin aika Euroopassakin jossakin sopivassa yliopistossa. Se olisi varmasti todella hyödyllinen kokemus urankin kannalta. Kaikki mahdollisuudet on auki. Uskomaton fiilis!

Saara kirjoitti...

Hienoa Antti! Onneksi olkoon ja olkoon dollarin kurssi suotuisa sinulle:)

Antti kirjoitti...

Kiitos!

Sanna kirjoitti...

Hienoa Antti!

Riitta kirjoitti...

Hurjan paljon onnea! Sinusta tulee taas laiska työtävieroksuva eurooppalainen :)

Post docit ovat kai nyt tiukemmassa kuin viisi vuotta sitten ja silloinkin jäi monelta tosi kovalta tekijältä saamatta. Kyllä kannatti lähteä hakemaan maailmalta kokemusta!

Valtion virkamiehenä sinulla on muuten viisi viikkoa ja kolme päivää lomaa :)

Niin ja tärkein lopuksi... Pystytkö NYT tulemaan kummipojan 2v synttäreille? Poika on niin nuori, että tuskin loukkaantuu, mutta kummipojan äidillä on ikävä.

Antti kirjoitti...

Kiitos!

Itse asiassa lomaa on virkamiehellä kuusi viikkoa, jos maksimoi talvilomakorotuksen, mutta yleensä joo pidän niin että on tuo viisi viikkoa ja kolme päivää.

Kirjoitukseni jälkeen aloin pohtia, että ehkäpä syntymäpäivä ja joulu Suomessa järjestyisi. Voisin sitten olla siitä kuukauden verran Tampereella. Ehkä. Täytyy vain sopia asiasta täällä työnantajan kanssa, joulukuussa kun olen vielä täällä palkkalistoilla. Lomapäiviä ei ole tarpeeksi. Vaan eipä siinä monta työpäivää ole, ja jos sanon meneväni järjestelemään fellowshippiä jonka ansiosta työnantaja säästää jatkossa minun palkkarahani, niin ehkäpä suhtautuminen on positiivista.

Toinen sittemmin minulle valjennut seikka on se, että en ilmeisesti pysty olemaan Suomessa juuri kuukautta pidempään, sillä muuten joutuisin sitten aikanaan maksamaan autosta verot kun tuon sen Suomeen. Mutta on sitä siinäkin. Asuntoahan minulla ei Tampereella sitten ole.

Linda kirjoitti...

Miten olisi Edinburghin yliopisto? Vapaita viskitutkimuksia... :-D

Antti kirjoitti...

Miksipä ei. Voisin asua ensiksi teillä. Minäkin pärjään kun vain saan rakkauta, rapsutuksia ja ruokaa. ;-)

Sanna kirjoitti...

Minä ainakin maksimoin lähes joka vuosi tuon 6 viikkoa lomaa. Ja sen lisäksi lomarahavapaat. Eläköön valtion virat!

Antti kirjoitti...

Niinpä. Mulle ei oikein kolmen viikon kesäloma riitä. Ja talvella nyt yliopistorenttu voi pitää "omia lomia" kun kuitenkin etenkin silloin on kausia jolloin tekee 50-60 -tuntisia viikkoja.

Antti kirjoitti...

Ja tuohon voisi kyllä lisätä senkin, että eipä minulla ole viimeiseen reiluun viiteen vuoteen virallisia vuosilomia ollutkaan, koska opetusviroissa on vain 1600 tunnin vuosittainen työaika ilman seurantaa siitä, koska työt tekee. Laitossihteeri on esittänyt kyllä aina toivomuksen, että ilmoittaisin milloin aion olla poissa.

ieva kirjoitti...

onneksi olkoon, hienoa!! pieni varmuus elämässä ei ole pahitteeksi.

Antti kirjoitti...

Kiitos! Hyvin sanottu, liika varmuus on toisaalta pahasta. :-)

Linda kirjoitti...

Sinusta epäilen olevan viemään meitä vastapalkaksi ylös, ulos ja lenkille, mutta jos sovitaan että tiskaat?

Antti kirjoitti...

Mitähän sitä tuohonkin sitten sanoisi... Jos olisit tässä, käyttäisin koiranpentukatsettani päästäkseni eroon tuollaisista ehdotuksista.