maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Tänään pääsin taas vaihteeksi laskettelemaan. Esimieheni järjestämä "Friends of Finland" -grilli-ilta venähti lauantai-iltapäivästä pitkälle aamuyöhön, joten lähtö viivästyi pahasti. Niinpä päätin mennä lähimpään paikkaan eli Snoqualmie Passiin tunnin ajomatkan päähän, enkä ehtinyt laskea sielläkään kuin kolme tuntia. Paluumatkalla poikkesin katselemassa Twin Peaks- nähtävyyksiä. Twin Peaks -nimistä paikkakuntaa ei ole olemassa, mutta kuvauspaikat toki löytyvät. Sarjassa Twin Peaks sijoittui Washingtonin koillisnurkkaan, mutta oikeasti kuvasuspaikat ovat tääällä luoteessa hyvin lähellä Seattlea. Twin Peaks on kompositio suhteellisen pienellä alueella sijaitsevista paikoista, joista suuri osa on yhä olemassa.

Norma Jenningsin Double R Diner on tietenkin yhä olemassa. Kahvi ei ollut ehkä ihan niin jumalaista kuin FBI-agentti Dale Cooper oli antanut ymmärtää, mutta kirsikkapiirakka oli kyllä erinomaista. Myös Great Northern -hotelli komean vesiputouksen päällä on tietenkin yhä pystyssä. Lisäksi kävelin hetken matkaa aika puistattvan näköisillä rautatiekiskoilla, ja löysin huvimajan, joka vähintäänkin muistutti kovasti sitä, jossa Donna, James ja Maddy huijasivat Dr. Jacobia luulemaan, että Laura on yhä hengissä.
Joskus voisi paremmalla ajalla mennä tämän oppaan kanssa etsimään vielä muutamia paikkoja. Tämänpäiväinen reissu kun ei ollut ihan suunniteltu, vaan syntyi siitä kun hissien sulkeutuessa huomasin, että valoisaa aikaa on vielä pari tuntia jäljellä.

Ei kommentteja: