tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Minusta tuntuu, että aika monen ulkomaalaisen on vaikea uskoa todeksi, kun kerron että Suomen presidentti on nainen ja hallituksen ministereistä kaksi kolmasosaa on naisia. Hienoa, että näin voi olla ilman sen suurempaa kohua.

17 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Antti!
Loysinpa kommenttisi tuolta Saaran blogista, jota sitten seurailin tanne.
Pakkohan sita on ainakin kerran moikata, kun itsekkin perheineni asustelen Seattlen kulmilla.
Mukavaa kevatta!

Antti kirjoitti...

Moi ja mukavaa kevättä sinnekin! Käsittääkseni suurin osa suomalaisista asuu Bellevuessa, lienetkö sinäkin siellä? Meitä on täällä kaupungissakin kyllä: tänne Wallingford-Fremont-Queen Anne -akselille on muotoutunut suorastaan pieni suomalaisyhteisö.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta uskomattomampaa on se, etä se Väyrynen taas kerran pullahti pinnalle, ministeriksi mokoma! :(

Anonyymi kirjoitti...

Ei Bellevuessa, vaan Bothellissa.
Taalla tormaa silloin talloin ihmisiin joiden sukujuuret ovat kylla suomessa, mutta ihka oikeita suomalaisia ei meidan 4-vuotisen taalla olo aikamme ole montaa nailla nurkilla kohdalle osunut.

Tanaan Seattlen seutu taas maineensa veroinen; sataa, jippii!

Antti kirjoitti...

Kaarina, niinhän se on, mutta ei sitä osaa edes kommentoida. Ilkka Kanervan ministerin paikka on kyllä ihan samanlainen häpeä. Sanoin eilen tänne tulleelle suomalaiselle, että pakenit sitten maahan, jossa on järkevämmät poliitikot vallassa. Se oli toki vitsi, en sentään sitä mieltä ole.

Stina, illaksi ja huomiseksi on luvattua aurinkoa, ainakin tänne. :-)

Riitta kirjoitti...

Kolme viidestä ei nyt sentään ole ihan kahta kolmasosaa. Vähän piti hieroa silmiä, että mitä täällä kotomaassa on oikein tapahtunut sillä aikaa, kun olen sairasvuoteella maannut...

... taitavat vihreillä olla potentiaaliset miesministerit aikas vähissä ja tällä kertaa olen sitä mieltä, että sukupuolen ei aina pidä ohittaa kompetenssia. Sukupuolijakauma menee joksikin aikaa tasan, kun Lehtomäkeä äitiyslomittaa mies.

Antti kirjoitti...

Ei näköjään pitäisi kirjoittaa blogiin noin vaikeita laskutoimituksia aamuväsyneenä. Miehiä on 2/3 naisten määrästä, ja jotenkin sitten sotkin sen luvun tähän. Mutta ei tuo jakauma tasan mene tuon lomituksen takia. Jakauma nyt 8/12, sen jälkeen 9/11.

Hyvä että vointisi alkaa kohentua!

Riitta kirjoitti...

Joo, no, minä kuulin aamulla radiouutisista vain sen 60% (edellinen ME oli Ruotsissa 52%). En minä itse mitään laskenut, mutta muistelin, että noissa muissa ministeriryhmissä kumminkin meni sukupuolijakauma tasan.

On se kyllä mielenkiintoista nähdä, mitä siitä seuraa, kun lähivuodet ulkoministeriössä ja ulkopolitiikan johdossa hääräävät Halonen, Kanerva ja Väyrynen.

Antti kirjoitti...

Jep, Keskustalla on viisi naista ja kolme miestä.

Tuntuu, että Suomessa poliitikko voi munailla ihan miten tahansa, ja sitten voi kuitenkin muutaman vuoden päästä palata huipulle. Uudessa hallituksessa tästä on Väyrysen ja Kanervan lisäksi hyvänä (tai pahana) esimerkkinä Suvi Lindén.

Riitta kirjoitti...

Suvi Lindeni tapauksessa taitaa kysymys olla "alueellisesta tasapuolisuudesta". Jostain syystä se koskettaa aina pohjoisia vaalipiirejä. Pirkanmaalta ei ole taaskaan ministeriä ja Aamulehti on repinyt isoja otsikoita erityisesti Marja Tiuran sivuuttamisesta.

Antti kirjoitti...

Mitä olen Tiuran puheita seurannut ja hänet tavanneilta kuullut, ei ole välttämättä ihme että syrjäytettiin. Kai sitä ministerilläkin jotakin pätevyysvattimuksia on?

JH kirjoitti...

Tiurasta kai on todettu muutamissa eri yhteyksissä että on poltellut myös sen verran siltoja, että ei taida ministeriksi olla asiaa.

Vihreiden miesministeriehdokkaista (kysymyshän ei sinänsä enää ole ajankohtainen) sen verran, että onhan siellä eduskuntaryhmässä varsin pitkälle ansioitunut ex-ministerikin.

Väyrynen ja Kanerva kyllä järkyttivät. Otimme Afrikassa monen monta olutta yrittäen ymmärtää tapahtunutta, mutta ei sitä voi ymmärtää millään logiikalla.

Mutta niin, piti tuohon alkuperäiseen postiisi kommentoida. Sowetossa elänyt ja kasvanut Soweton oppaamme tiesi Suomesta yhden asian, ja oli ihan hullaantunut tuosta naispresidenttiydestä. Mbekin varapresidentti on nainen, ja tällä kaverilla oli haaveena, että Etelä-Afrikankin seuraava presidentti olisi nainen.

(Huijasin sen verran, että tiesi se Suomesta toisenkin asian: Kuortaneen. Syy tähän ei oikein selvinnyt, mutta ehkä sekin on se sama. Siis nainen).

Antti kirjoitti...

Eikös Soininvaara ollut ilmoittanut, ettei ole käytettävissä?

JH kirjoitti...

Viittasin Pekka Haavistoon. Ode ei ole enää eduskunnassa -- sehän jäi eläkkeelle kirjoittelemaan kirjoja.

Antti kirjoitti...

Niin minäkin luulin, mutta sitten menin tarkastamaan asian Eduskunnan sivuilta, ja siellä se Oden nimi vaan oli listassa. Eipä ole toki ensimmäinen kerta, kun hakukone löytää vanhentuneita sivuja, mutta olen hieman yllättynyt Eduskunnan sivujen ylläpidon tasosta.

Tietysti omilla aivoillakin voisi ajatella. Suojaudun vaikka sen taakse, että asun ulkomailla enkä siksi ole niin hyvin perillä kotimaan asioista.

JH kirjoitti...

Hmm... vastineeksi voi heittää vaikka linkin tänne: Vihreä eduskuntaryhmä.

Lienee tuo sinun löytämäsi tullut jostain vanhasta sivurakenteesta, jonka sitten löysit googlen kautta? Sinänsä olet oikeassa, että olisi kai ne vanhat sivut pitänyt sieltä poistaa kuitenkin.

Antti kirjoitti...

Juu, juuri tuo oli pointtini, että kyllä sitä nyt osaava ylläpito pitää huolen, että googlaamalla ei löydy vanhentuneita sivuja.