sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2007

Tämä päivä on ollut kuin pala viimekesäistä Suurta Roadtrippiä.Auto starttasi Kingmanissa aamuyhdeksältä, ja saavuimme Grand Canyonille heti puolenpäivän jälkeen – aivan kuten viime kesänä Yosemiteen, Death Valleyyn, Zioniin ja Archesiin, kaikki viisi kansallispuistoja.

Grand Canyonin voi tiivistää yhteen sanaan: vau! Pitkä ajomatka päättyi kirjaimellisesti kanjonin reunalle. Kyllä siinä leuka loksahti kun auton ikkunasta näki kuinka valtava aukko edessä ammotti. Kaikista ennakko-odotuksista huolimatta näkymä pääsi todella yllättämään. Ja ne värit, voi veljet! Päivän edetessä maisemat vain paranivat.

Katsoimme tietenkin auringonlaskun kanjonilla, mutta se oli oikeastaan pettymys. Aurinko ei oikein laskiessaan päässyt värjäämään kanjonia, vaan jäi liian aikaisin kanjonin reunan taakse. Lisäksi mukava kesäsää muuttui hyytävän kylmäksi ja palelimme melkoisesti. Pois ajaessamme satoi jopa lunta, mitä en kyllä olisi ikinä osannut odottaa.

Yöksi ajoimme Flagstaffiin eli pieneen pohjois-arizonalaiseen yliopistokaupunkiin. Tutustuimme paikalliseen opiskelijakulttuuriin baarikierroksen verran. Amerikkalaiset sivistyneet juomatavat tulivat selväksi, kun näimme kaverin puskemassa pitkää sylkeä autoon nojaillen ja toisen tilittämässä baarin edessä "I was so wasted".

Ei kommentteja: