sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Olomouc jäi taakse ja juna kolkottelee kohti Prahaa. Juna saapui juuri Pardubiceen, joka on tuttu nimi kaikille jääkiekon ystäville. Suunnittelemastani ohjelmasta on oikeastaan jäljellä vain Slavaia Prahan ja Baník Ostravan välinen ottelu, jalkapalloa tietenkin.

Olomouc on juuri niin mukava kaupunki kuin edellisreissun perusteella muistelin. Tunnelma vanhan kaupungin kauneilla toreilla ja kapeilla hämyisillä kujilla on uinuva, mutta ravintolat ja juottolat ovat täynnä ilosia kaupunkilaisia. Turisteja ei ole kesälläkään juuri yhtään.

Entisenä Määrin pääkaupunkina Olomouc on täynnä hienoja rakennuksia. Kirkot vetävät vertoja lähes mille tahansa Keski-Euroopan kirkoille. Oma suosikkini on kuitenkin vanha raatihuone Ylätorilla. Etenkin iltavalaistuksessa se jostain syystä on silmääni valtavan kaunis. Sen vieressä on valtavan suuri ja hienosti koristeltu Holy Trinity Column. Vastaavia rakennelmia on Keski-Euroopassa lähes jokaisessa kaupungissa (ja Olomoucissakin on toinen pienempi Alatorilla), mutta Olomoucissa on suurin ja kaunein. Siksi se on päässyt myös UNESCOn maailmanperintölistalle.

Tällä kertaa Olomoucissa oli vielä plussana se, että opiskelijat olivat kaupungissa. Ovat kyllä kovia ottamaan olutta ja shotteja. Eilen jouduin ihan toppuuttelemaan tilauksia.

Ei kommentteja: