lauantaina, joulukuuta 02, 2006

Ovat nämä tšekitkin kyllä hullua kansaa. Myöhään eilen illalla he seisoskelivat hyytävän kylmällä Olomoucin Ylätorilla ikään kuin se olisi ihan normaalia. Joulumarkkinoiden kojuista oli auki lähinnä glögiä ja muita kuumia juomia myyvät kojut, ja juoma todellakin kävi kaupaksi. Itsekin kumosin pari mukillista.

Toki juomaa sai sisätiloissakin. Itse päädyin ensin kellarissa olevaan goottibaariin (en nyt tarkoita niitä mustiin pukeutuvia tyyppejä), jossa oli salin keskellä avotuli, joka toi baariin melkoisen savunhajun. Toinenkin baari oli kellarissa, nyt yliopistokadulla sijaitseva opiskelijabaari, joka oli täynnä varsin boheemin näköistä nuorta porukkaa. Joku oli tuonut kitaran, ja porukka lauloi innoissaan mukana. Kaikki oli tosin tšekiksi, joten en päässyt juuri osallistumaan. Olut oli halpaa ja hyvää (tuoppi Radegastia maksoi noin 70 senttiä) ja tunnelma katossa, joten tuolta ei ihan heti ollut kiire pois.

Nyt tänään päivällä meininki Ylätorilla jatkuu entisellään. Glögin lisäksi kaupaksi käyvät muun muassa perunaletut ja makkarat, sekä tietenkin kaikenlainen jouluinen käsityötavara. Eikä edelleenkään missään näy turistin turistia.

Ei kommentteja: