maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Jalkapalloelämys. Kun pitkin viikkoa kerroin paikallisille olevani menossa katsomaan Slavia Prahan ja Baník Ostravan välistä ottelua, kaikki kommentoivat Baníkin kannattajien olevan hulluja. Sitä mieltä oli myös poliisi. Tulin Olomoucista Prahaan junalla, jonka lähtöasema oli ollut Ostrava. Niinpä Prahassa laituri oli täynnä poliiseja junan saapuessa. Mitään ei kuitenkaan tapahtunt, sillä Baníkin kannattajat olivat valinneet jonkin muun kulkuvälineen.

Stadionilla Baníkin kannattajia oli ehkä 200-300, ja olivat kyllä kovaäänistä porukkaa. Slavian kannattajaporukkaa oli ehkä kaksin- tai kolminkertainen määrä, ja kaikkiaan yleisöä oli ehkä noin 5000. Pisteet menevät kyllä Baníkin porukalle. Monipuolisia huutoja ja lauluja, ja sopivasti paukkupommeja ja muuta pyrotekniikkaa. Kannattajaporukoiden välillä oli myös hyvänkuuloista keskinäistä ***tuilua, joka tuntui kovasti huvittavan pääkatsomon yleisöä. Molemmat porukat tekivät noin 65 minuutin kohdalla komeat tifot. Prahalaiset tekivät valtavan punavalkoristin mosaiikkina, ja ostravalaisilla oli suuri overhead-lakana.

Lopussa Slavian kannattajat soihduttivat voiton kunniaksi, ja koko stadionin pääty muuttui punaiseksi. Niin, peli päättyi 2-1, ja voittomaali tehtiin lisäajan neljännellä minuutilla komealla puskulla kulmasta. Muutenkin viihdyttävä peli, itse asiassa parempi kuin viikoa aiemmin näkemäni Spartan peli. Tosin nyt meni välillä pitkät pätkät pelistä aivan ohi, kun piti seurata kannattajien touhuja.



Myöhemmin illalla kävelin vanhan kaupungin kaduilla, ja yhtäkkiä havahduin siihen, että siellä oli edelleen ulkoterassit auki, ja ihmiset istuivat niillä juomassa olutta. Viittaan aiempaan kommenttiini, jossa totesin tšekkienkin olevan hullua kansaa.

Ei kommentteja: