maanantaina, elokuuta 07, 2006

Tänään pyöräilin Lake Unionin ympäri. Alkumatka – ensimmäinen 5-10 minuttia noin tarkemmin sanoen – olikin tuttua tutumpaa, sillä työpaikkani sijaitsee Lake Unionin pohjoispäässä. Lähes kaikki muu olikin aluetta, jota olen nähnyt korkeintaan bussin tai auton ikkunasta.


Ensimmäinen varsinainen pysähdys oli yksi Seattlen kiliseistä, eli Lake Unionin itärannan asuntoveneet. Toisin kuin voisi luulla, nämä eivät ole verrattavissa white trashin asuttamiin trailer parkkeihin, vaan asuntoveneissä asuu Seattlen ylempää keskiluokkaa. Tom Hanksin roolihahmo kuulemma asui asuntoveneessä Sleepless in Seattlessa, mutta en osaa siitä sen enempää sanoa, kun en ole leffaa nähnyt. Idyllisen näköistä aluetta.

Seuraavaksi kiipesin ylös Capitol Hillille, joka tunnetaan parhaiten siitä, että siellä asuu paljon homoja. Se on siis Seattlen vastine San Franciscon Castrolle. Sateenkaarilippuja ja käsi kädessä kulkevia poikia ja tyttöjä olikin kaikkialla. Jopa erään kirkon tornissa oli valtava sateenkaarilakana, jossa luki You are welcome here – come as you are. Homojen ansiota tai ei, Capitol hillillä on Seattlen parhaat kahvilat, pubit ja klubit. Klubeihin en nyt voinut jäädä, mutta kahviloita ja pubeja tuli kierrettyä. Niissä oli kieltämättä aika boheemin oloista porukkaa.

Capitol Hillillä sitten päivä jo kääntyikin illaksi, ja ehdin takaisin kotiin juuri ennen pimeän tuloa. Parasta loppumatkassa oli valtaisa alamäki takaisin järven rantaan. Kyllähän se liikenteen seassa hieman pelotti, mutta hyvällä pyörällä toki pärjää.

Ei kommentteja: