perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Menimme aamulla Salt Lake Cityssä mormoonien temppelille. Kuinka ollakkaan, tapasimme suomalaisen lähetystyössä olevan sisaren, joka piti meille esittelykierroksen suomeksi. Lienee paras, etten kommentoi mormooneja tässä tämän enempää.

Viimeinen Utahin kohde oli Antelope Island, joka on saari Suolajärvessä. Vesi on todella suolaista. Tuntui todella oudolta kellua tukkisuorana pinnalla evääkään liikuttamatta. Vielä oudommalta tuntui uida selkäuintia vain hieman yli nilkkoihin syvässä vedessä – koskematta pohjaan. Ja hassua oli sekin, että vedestä tultua iho kuivui nopeasti ja sillä oli paljon suolaa. Luulin sitä ensin hiekaksi! Uinnin jälkeen käytiin syömässä biisonipurilaat ja ottamassa kuvat parista elävästä mutta helteessä laiskistuneesta yksilöstä.

Nyt keula on luoteeseen kohti Idahoa. Tässä alkaakin olla jo kotimatkan tuntua, vaikka hienoja juttuja on vielä edessäkin. Idahon ainoassa minkäänkokoisessa kaupungissa Boisessa olisi tarkoitus syödä illalla Idahon kuuluisia perunoita. Rekisterikilvissäkin lukee siellä Famous potatos.

Ei kommentteja: