sunnuntaina, maaliskuuta 20, 2011

Päivä New Yorkissa alkoi perinteisellä amerikkalaisella aamiaisella hotellin läheisessä dinerissa. Se on kyllä herkkua kun ei liian usein syö. Täällä asuessanikin se kuului lähes ainoastaan lomareissuihin.

Sen jälkeen lähdimme kiertämään Midtownin kuuluisia rakennuksia. Reitille osuivat New York Public Library, Grand Central Station, Chrysler Building, Empire State Building sekä Flatiron Building. Aurinko paistoi ja ilma oli keväisen kirpeä. Kahden aikaan oli aika siirtyä pubiin valmistautumaan illan peliin. Siellä oli koolla reilu 50 Soundersin kannattajaa, joista suuri osa oli minun hyviä kavereitani. Ehkä puolet porukasta oli kuitenkin New Yorkissa ja muualla itärannikolla asuvia entisiä seattlelaisia. Peli alkoi vasta puoli kahdeksalta, mutta stadion on syvällä New Jerseyssä, joten sinne oli lähdettävä jo puoli viideltä. Metro ja paikallisjuna veivät perille. Kauan se kesti, mutta vaunussa raikuneet kannustuslaulut saivat matkan tuntumaan lyhyeltä.

Itse pelissä tuli turpiin 1-0. Ei se tunnelmaa nostanut, mutta se oli kuitenkin huomattavasti mukavampi nähdä paikanpäällä kuin Suomessa keskellä yötä heikkolaatuisesta nettistreamista.

Pelin jälkeen suuntasimme vielä pienellä porukalla West Villageen illalliselle. Löysimme mainion kuubalaisen ravintolan juuri ennen kuin siellä oli keittiö menossa kiinni. Nyt kello on jo yli yhden ja hotelli kutsuu. Matka metrolla Upper West Sidelle kestää ikuisuuden, sillä asemavälejä on 14, eikä näin öisin kulje asemien ohi huristavia pikavuoroja. Sänkyyn tekisi kyllä jo kovasti mieli.

Ei kommentteja: