maanantaina, helmikuuta 28, 2011

Tänään pääsin sentään laskettelemaan. Eilen osoittautui, että hotellilta on sen verran matkaa hisseille, että sinne asti ei viitsi kävellä. Niinpä olin sopinut läheisellä minimarketilla, että saan aamulla klo 9 ilmaisen kyydin heidän viereiseltä hotellilta. Näin tapahtuikin, mutta en yhtään tiedä oliko sovitulla kyydillä ja saamallani kyydillä mitään tekemistä toistensa kanssa. Vaan samapa tuo, ilmainen se oli ja vei oikeaan paikkaan. Minibussin kyydissä kaikki muut olivat muuten virolaisia.

Harmi vain että sää oli tänäänkin sellainen, että vain vuoren alimmat hissit olivat auki. Käytännössä laskinkin koko päivän samaa rinnettä. Onneksi se oli hyvässä kunnossa, joten sumussa ja lumisateessa laskeminenkin oli ihan mukavaa.

Mutta ei tullut siis nähtyä Välimerta lasketellessa. No, ehkä se suurin hupi on että voi sanoa lasketelleensa Libanonissa. Tosin sen mitä tänään laskettelualuetta pystyi hahmottamaan, se vaikuttaa tosi kivalta. Huomiseksi on luvattu aurinkoinen päivä, mutta minä kyllä vietän sen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Beirutissa. Kyydin pitäisikin tulla hakemaan jo muutaman päästä.

Päivän ehkä hauskin juttu oli se, että rinteeseen ilmestyi joukkueellinen Libanonin armeijan miehiä. Voin kuvitella että pojat olivat olleet mielissään kun oli ilmoitettu laskettelupäivästä. Tosin tieto siitä että hissejä ei käytetä oli ehkä vähemmän mieleinen. Siinä ne tamppasivat rinnettä ylös pitkässä jonossa rynnäkkökivääri ja reppu heiluen. Kovakuntoisimmat ehtivät laskea päivän aikana monta laskua.

Oma päiväni jäi vähän lyhyeksi. Piiskaava lumisade oli sen verran ikävää että sain siitä tarpeekseni laskettuani vain tunnin lounaan jälkeen. Se oli sikälikin hyvä ratkaisu, että kaikki kamani olivat tietysti litimärät, mutta nyt olen ehtinyt saada ne jo suht kuiviksi.

Kielipolitiikasta voisi vielä todeta että laskettelualueella useimmat kyltit olivat ranskaksi, joskin myös arabiaa ja englantia esiintyi. Libanonhan oli ennen itsenäistymistään Ranskan hallitsema protektoraatti, mikä sitten näkyy tällä tavalla. Tosin olen ymmärtänyt, että ei täällä kovin laajalti ranskaa enää nykyisin osata.

Ei kommentteja: