sunnuntaina, helmikuuta 06, 2011

Muuttoautoon liittyvä paperityö alkaa lähestyä loppuaan, sillä pääsen nähtävästi vihdoinkin tekemään tulliviranomaisille ilmoituksen luovutuskiellon määräajan päättymisestä. Muuttoautossahan on aina rajoitus, joka kieltää auton myymisen, vuokraamisen ja vastikeettomankin luovuttamisen ulkopuolisen käyttöön ennen määräajan täyttymistä. Yleensä määräaika on kolme vuotta alkuperäisestä käyttöönottopäivästä, kuitenkin niin että auton pitää olla Suomessakin käytössä vähintään vuoden ajan.

Minähän ostin autoni USA:sta jo lähes neljä vuotta sitten ja olen asunut Suomessakin jo kaksi ja puoli vuotta, joten voisi luulla että määräaika olisi tullut täyteen jo ajat sitten. Vaan eipä ole, sillä Suomeen muuton jälkeen ulkomailla vietettyä aikaa ei lasketa noihin määräaikoihin, sillä silloin auton ei katsota olleen käytössä. Nyt kun asiaa laskin, olen viettänyt Suomeen muuttoni jälkeisen kahden ja puolen vuoden aikana ulkomailla yhteensä 321 päivää. Se on aika paljon se, ja tarkoittaa samalla sitä, että määräaika tuli täyteen eilen lauantaina. Tein laskelman ensimmäistä kertaa tänään, joten aika hyvä sattuma tuossa kävi.

Oli muuten aikamoinen selvittely noissa ulkomaanmatkoissa. Mukana on 21 matkaa joiden pituudet vaihtelevat kahdesta 55:een päivään. Pelkästään viime vuonna tein 9 ulkomaan matkaa joiden kesto oli yhteensä 125 päivää eli reilu neljä kuukautta. Aikamoista. Lomakkeella muuten on tilaa viidelle matkalle, joten piti laatia erillinen liite.

Ei kommentteja: