keskiviikkona, marraskuuta 26, 2008

Kuulin taannoin jotakin joka taas muistutti siitä, että USA on monella tapaa aika karsea yhteiskunta. Yksi kaverini työskentelee ohjelmistoinsinöörinä eräässä pienehkössä yrityksessä. Viime viikolla yrityksen johto ilmoitti, että kertyneitä lomia ei saa siirtää ensi vuodelle. Toisin sanoen jos vuoden loppuessa on käyttämättömiä lomapäiviä, ne menettää ilman minkäänlaista korvausta. Näinhän täällä yritys voi toki yksipuolisella päätöksellä tehdä, sillä täällä ei ole mitään yleissitovia työehtosopimuksia joihin olisi sovittu työntekijöiden kannalta järkeviä ehtoja. Eikä täällä juuri työsopimuslakiakaan ole, ei ainakaan sellaista jossa olisi otettu huomioon työntekijän etu.

Aiemmin kyseisessä yrityksessä oli voinut siirtää kertyneitä lomia vuodelta toiselle hyvinkin vapaasti, ja kyseinen kaverini olikin aina siirtänyt 200 tuntia lomia vuodelta toiselle. Tämän hän oli tehnyt saadakseen edes jonkinlaisen irtisanomisturvan. Washingtonin osavaltiossa kun laki ei määrää irtisanomisaikaa, vaan käsittääkseni itse asiassa kieltää sellaisesta sopimisesta. Tuon 200 lomatunnin jemmaamisen ideana oli siis se, että sen turvin saisi irtisanomistapauksena noin kuukauden palkan ikään kuin irtisanomisrahana.

Nyt kaverini on päättänyt ottaa koko joulukuun lomaa, jottei vaivalla kerrytetyt lomat menisi ihan hukkaan. Minulle vain arveluttaa onko tuokaan kovin järkevää. Työnantajahan voi tammikuussa todeta, että hyvin on pärjätty ilman tätä kaverianikin, ja todeta että huomenna ei tarvitse tulla töihin. Näin siis voi tehdä, koska irtisanomisaikaa ei ole. Kaverini tuntuu muutenkin olevan varma, että ensi vuonna tulee irtisanomisia.

Myös työntekijä voi siis koska tahansa ottaa lopputilin vain ilmoittamalla, että ei enää huomenna aio tulla töihin. Tämäkin on tietenkin erittäin huono juttu. Minunkin työpaikallani on monesti jouduttu pulaan, kun joku työntekijä on lähtenyt parin päivän varoitusajalla. Akateemisessa tutkimusorganisaatiossa tämä voi olle aivan katastrofaalista, kun työntekijän mukana katoaa jotakin sellaista tietoa tai osaamista, jota kellään muulla ei ole.

2 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Kyllä se tuppaa usein olemaan niinkin päin, että työnantaja huomaa, kuinka tärkeää työtä poissaolija on tehnyt. Riippuu tietenkin työstä ja työntekijästä.

Antti kirjoitti...

Totta. En tiedä onko kaverini speksiä sokeasti toteuttava koodiorja, mutta toivon että ei ole.