tiistaina, lokakuuta 07, 2008

Verottaja oli sitten muistanut kirjeellä. josta selvisi, että ensimmäistä kertaa elämässäni saan oikein tuntuvan veronpalautuksen. Nyt kävi näin, koska viime vuoden tulot olivat vähän poikkeukselliset ja sekavat, enkä jaksanut ulkomailta käsin säätää veroprosenttia kohdalleen.

Täytyy myöntää, että veronpalautussumman näkeminen sai mielen iloiseksi. Oikeastihan nyt pitäisi tietenkin olla pahoillaan siitä että tuli munattua. Verottajahan antaa rahoille vain 2,5 prosentin koron, joten jopa perinteisistä suomalaisista pankeista olisi saanut tällaiselle pitkäaikaiselle talletukselle huomattavasti korkeampaa korkoa, sittemmin valtion syliin menneistä islantilaispankeista nyt puhumattakaan. Puhutaan kuitenkin vähintään useista kympeistä tai ehkä jopa satasista, jotka jäivät nyt saaamatta.

8 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Turhuuteen se raha kumminkin olisi mennyt ;-)

Antti kirjoitti...

Kyllä ne olisivat itse asiassa ihan oikeastikin maanneet korkeakorkoisella tilillä. No, ei tuon korko ole kuin 3,65 prosenttia, joten ei tuossa nyt hirveän suurista summista puhuta. Olen sen verran laiska, etten ole jaksanut isompaa korkoa hakea.

Anonyymi kirjoitti...

Määräaikaistalletuksen tekeminen netissä on nykyään naurettavan helppoa. Vaan parhaan 'tuoton' taitaa saada maksamalla lainaa pois.

Antti kirjoitti...

Juu, pitäisi taatusti saada aikaiseksi pistää osa rahoista tuottamaan vähän enemmän korkoa. Helppoahan sen tekeminen olisi, aikaiseksi saaminen on se vaikea osuus.

Lainaa toki kannattaa maksaa pois, mutta fiksulla ihmisellä on lainojen lisäksi suurehko määrä säästöjä. Kädestä suuhun eläminen ei koskaan ole hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

"Lainaa toki kannattaa maksaa pois, mutta fiksulla ihmisellä on lainojen lisäksi suurehko määrä säästöjä. Kädestä suuhun eläminen ei koskaan ole hyvä idea."

ARRGGGH!

L

Antti kirjoitti...

Ehkä se on itsestäänselvää, mutta ei kai sitä nyt tarvitse huutaa vaikka itsestäänselvyyksiä suustani päästän?

Riitta kirjoitti...

Tuo ensimmäinen anonyymi kommentti tuli siis minulta (kännykän kautta).

Antti kirjoitti...

Juu, ei se ainakaan L:ltä kuulostanutkaan.