torstaina, syyskuuta 25, 2008

Tänä aamuna jouduin menemään bussia keskustassa vaihtaen autokorjaamolle. Olivat saaneet takaluukun ja bensatankin luukun nyt aukeamaan oikeista napeista, vain vuorokausihan tuon korjaamisessa menikin, vaikka alunperin piti hoitua odottaessa. Keskustorilla ja Koskipuistossa oli niin komeat syysmaisemat, että en mennytkään autokorjaamolle ihan sillä bussilla jolla olin suunnitellut. Valokuvaamisessa vierähti näet useampi tovi.

Kaikki neljä Hämeensillan patsastakin tuli kuvattua. Tuo viides patsas, Paimenpoika, taitaa olla hieman vähemmän tunnettu. Sen paikkakin on sellainen, ettei siihen välttämättä juuri huomiota kiinnitä. On se näemmä ollut Verkatehtaanpuistossa vuodesta 1947 lähtien kuitenkin.

Kyllähän näitä kuvia katsoessa tulee mieleen, että harvoinpa sitä osaa arvostaa sitä tosiseikkaa, että omat kotimaisemat ovat myös kansallista kulttuurimaisemaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia, hieno kaupunki. Varastin tuon kolme savupiippua taustakuvaksi :-)

Suomi on monella tapaa kauhean kaunis, mutta ei aina. Betonilaatikkokirkonkylat, loputon talousmetsa, pornokaupat, marraskuu...

Linda

Antti kirjoitti...

Niinpä, hyvin sanottu. Ja ole hyvä. Reipas puolitoista vuotta sitten kuvasin samoja seutuja kirkkaana talvipäivänä. Kuvat täällä.