perjantaina, syyskuuta 26, 2008

Eilen tuli käytyä Helsingissä, joten viime päivinä on tullut vietettyä ihan kiitettävästi aikaa tien päällä. Viikonloppu meneekin ihan vain Tampereella, joitakin ystäviä toki tavaten. Ja kuulemma eräs on puhunut, että kummienon kanssa mennään katsomaan Tampere-päivänä paloautoja, joten sunnuntaillekin on syntynyt ohjelmaa ilman että sitä olisi tarvinnut itse suunnitella.

Helsinkiin minut sai – kuten näkyy – SMG. Se taitaa olla ainoa yhtye, jonka vuoksi olen arkipäivänä lähtenyt töiden päätteeksi toiseen kaupunkiin, ja palannut vielä seuraavaan aamuun mennessä takaisin. Eilen lähdin ajelemaan siinä puoli kahdeksalta illalla, ja Tampereelle lähdin ajamaan tänä aamuna samoin puoli kahdeksan aikaan. Keikalle minulla piti olla hyvä ystävä seurana, mutta se joutui eilen merihätään, eikä juuri nyt kerennyt paikalle. Kuulumisia ehdittiin kuitenkin vaihtaa tunnin ajan keikan jälkeen, ja samalla kuunneltiin SMG:n esittämät neljä julkaisematonta kappaletta. Otin ne kaikki nimittäin videolle, ja sekä äänen että kuvan laatu oli uskomattoman hyvä. Täytyykin kysyä bändiltä onko heillä mitään sitä vastaan että laittaisin nuo Youtubeen. No, eivätpä nuo kuvatkaan ollenkaan huonosti onnistuneet.

Musiikillisestikin keikka oli aika ässä. Etenkin varsinaisen setin kaksi viimeistä kappaletta eli Lupaus kesästä ja Hölmö rakkaus saivat salin hullaantumaan. Se olikin täynnä nuota porukkaa, sillä tilaisuus oli HYYn uusien ilta, jonne oli myyty rajoitettu määrä lippuja myös muulle yleisölle. Yli kymmenen vuotta nuoremman porukan sinällään sivistynyttä baarikäyttäytymistä oli kyllä hauska seurata. Moni oli selvästi noin kolmatta kertaa ravintolassa. Itselleni tuli kieltämättä vähän setämäinen olo, mutta se unohtui kyllä heti kun SMG alkoi soittaa.

Ei kommentteja: