maanantaina, kesäkuuta 23, 2008

Fremontissa juhlistettiin lauantaina keskikesää ja virallista kesän alkamista perinteiseen tapaan paraatilla. Paraatireitin loppu on sama kuin työmatkani, ja seurasin taas paraatia tutulla paikalla kivenheiton päässä kotitaloni aulan ovelta. Kuvissa näkyvä punainen markiisi on nimenomaan meidän talon markiisi. Tämä oli muuten jo kolmas Juhannus putkeen Fremontissa. Jospas sitä ensi vuonna olisi vaihteeksi Suomessa.

Ennen varsinaista paraatia paraatireitin valtasivat taas kerran alastomat polkupyöräilijät. Näin kolmannella kerralla juttu alkoi jo tuntua aika vanhalta, mutta kieltämättä joukossa oli taaskin tosi hienoja vartalomaalauksista. Ja sitten oli tietenkin muutama, joilla ei ollut mitään maalauksia – enimmäksen rumia miehiä.

Varsinainen paraati oli taas kerran hieno yhdistelmä pelkästään hauskanpitoon keskittyneitä porukoita ja kovasti kantaaottavia porukoita. Ensimmäiseen kuului muunmuassa yksi naisporukka, joka oli kiinnittänyt tisseihinsä mitä hassuimpia viritelmiä. Olivat kehittääneet laulunkin, jota en valitettavasti älynnyt ottaa videolle. Jossain kohtaa laulettiin ainakin, mitten tissit heitetään seuraavaksi olkapäille. Muut hauskanpitoporukat eivät jääneet niin mieleen, mutta musiikkia, tanssia, upeita vaatteita ja hienoja pyörillä liikkuvia paraatihökötyksiä oli vaikka kuinka paljon. Niin ja alastomuuttakin, muttei monellakaan ihan niin pääosassa kuin pyöräilijöillä. Kieltämättä yläosattomat hulahula-vanteen pyörittäjät jäivät mieleen. Niin ja yksi porukka, joka antoi halauksen kaikille jotka vain kätensä levittivät. Itsekin taisin saada viisi, vaikken edes kerjännyt.

Kantaaottavista porukoista ehkä vaikuttavin oli porukka, joka kuljetti hautajaismusiikin soidessa mustalla pedillä makaavaa Vapauden patsasta. Heidän perässään kulki oranssiin vanginpukuun ja mustaan kaapuun pukeutunut ristiä olkapäällään kantanut mies, mutta tältä osin symboliikka ei minulle täysin auennut. Yhdellä naisella oli missinauha, jossa luki "I miss America". Tämä viesti toki aukesi heti. Tosin olin nähnyt sen jo aiemmin Waiting for the Interurban -patsaan ihmishahmoille puettuna. Kaikkein persoonallisin oli kylläkin kaveri joka oli muutoin alaston, mutta oli kehystänyt sekä takapuolensa että etumuksensa. Takana luki kehyksessä "Geroge W" ja edessä "Cheney". Ja siis se "Dick" ei lukenut, vaan roikkui kaikkien nähtävillä. Oivaltavaa ja mautonta yhtä aikaa.

Paraatin jälkeen juhlat jatkuivat iltamyöhään asti Gas Works Parkissa ja Fremontin keskustan kaduilla. Paikallisia bändejä, festariruokaa ja olutta. Ja aivan älytön määrä erilaisten järjestöjen ja kauppiaiden kojuja. Erityisesti vasemalle kallellaan olevat liberaalit järjestöt olivat liikkeellä ACLU:sta lähtien. Ja tietenkin osa noista porukoista on aika out there. No, oli siellä esimerkiksi abortin vastustajillakin kojunsa kyllä.

Minä pyöriskelin Fremontissa vain muutaman tunnin, sillä alkuillasta oli jalkapalloporukan kokoontuminen kaverillani Shorelinessa eli Seattlen naapurikaupungissa kymmenisen kilometriä Fremontin pohjoispuolella. Kaverini järjesti läksiäisbileet lyhyellä varoitusajalla, ja parikymmentä hyvää tuttuani tulikin paikalle. Oli aivan mahtavan hauska ilta, mistä sain maksaa hieman veroa siitä lähtien kun aamuyöllä ensimmäisen kerran heräsin sohvalta.

Tänään olen viettänyt krapulapäivää muuttoa järjestellen. Lopulta kävi niin, että kaikki huonekalut lähtivät vasta tänään. Jonkin verran oli roudattavaa, mutta nyt on kevyt olo, kun kaikki on viety, eikä tarvitse tästä enää stressata. Kotona on vähän samanlainen tunnelma kuin ensimmäisellä viikolla. Nyt on sentään televisio, kaksi tuolia (toinen television alla) ja pöytä, niin ei tarvitse ihan koko ajan lattialla olla.

Huonekalujen uloskantamisen lisäksi olen pakkaillut autoon meneviä pahvilaatikoita. Jokainen autoon menevä tavara pitää (periaatteessa) olla numeroitu ja listattuna pakkauslistassa. Päädyin lopulta tekemään niin, että numeroin laatikot, ja listasin laatikoiden sisällön tarkasti. Saa luvan kelvata. Rahtifirman edustaja oli sitä mieltä, että todennäköisesti menisi läpi vaikka vain sanoisi jotakin että "estimated N items of personal effects packed loose into car". Ei taida tämäkään mitään rakettitiedettä olla. Laatikoihin virittelin ihan vain varmuuden vuoksi jonkin standardin mukaiset komeat "this side up" -kyltit. Netistä löytyi sopiva kuva firmalta, joka myy noita tarroina. Minä tulostin kuvan ja vähän askartelin teipin kanssa.

TODO-lista on kuitenkin edelleen aika pelottavan pitkä, mutta eiköhän tämä tästä, eikä tässä nyt mitään suurta hätää ole vaikka joku asia jäisi ennen lähtöä tekemättäkin. Ja onneksi edessä on Kalifornian reissu, jolla saa vielä vähän rentouduttuakin.

Ei kommentteja: