perjantaina, maaliskuuta 28, 2008

Nyt olen vihdoin lisännyt kuvat kaikkiin road tripiltä tekemiini blogimerkintöihin. Monta hyvää otosta jäi kyllä poiskin.

Jalkapallossa sarjakauden alkuun on aikaa alle kuukausi niin täällä kuin Suomessakin. Seattlessa huomio keskittyy kuitenkin täällä kaudella 2009 aloittavaan MLS-joukkueeseen. MLS on tämän maan korkein sarjataso, ja innostus on sen mukaista. Tämä kausi pelataan vielä kuitenkin USL:ää eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Seattlessa on ollut Sounders-niminen seura vuosina 1974-1983 ja uudestaan vuodesta 1994 alkaen. Nimellä on täällä siis amerikkalaisittain poikkeuksellisen pitkät perinteet, ja varsinkin alkuperäinen seura oli huikean suosittu.

Voisi luulla olevan ilmeistä että uuden seuran nimeksi tulisi Sounders, varsinkin kun uuden seuran omistajina on osittain samaa porukkaa kuin on nyky-Soundersin takana. Näin ei kuitenkaan ole, vaan sekä seuraan mukaan tulleilla uusilla omistajilla että MLS:n johdolla on halua antaa uusi nimi ja aloittaa uudessa sarjassa uudella nimellä. Seuran nimi päätetään kuitenkin äänestyksessä, johon voi kuka tahansa osallistua. Alunperin piti saada äänestää vain kolmen typerän vaihtoehdon välillä: Seattle Alliance, Seattle Republic ja Seattle FC. Kahdella ensimmäisellä ei ole mitään tekemistä Seattlen kanssa, viimeinen on sinänsä ok, mutta on lievästi sanoen mielikuvitukseton.

Seattlessa alkoikin melkoinen ruohonjuuritason kampanjointi, jolla seurajohto saatiin painostettua lisäämään neljäs äänestysvaihtoehto. Nyt äänestyslomakkeeseen voi myös kirjoittaa oman vapaavalintaisen vaihtoehtonsa. Nyt kampanjoidaan sen puolesta, että ihmiset äänestävät write-in -vaihtoehtona nimeä "Seattle Sounders". Paikallinen mediakin on saatu yllättävän hyvin mukaan, bloggaajista nyt puhumattakaan.

Jos joku haluaa auttaa, äänestää voi täällä: http://www.mlsinseattle.com/article.aspx?id=1176. Jokaisella sähköpostiosoitteella on yksi ääni. Kirjoita write-in kohtaan "Seattle Sounders".

1 kommentti:

Illodina kirjoitti...

Wow, mita kuvia!
Upea reissu taatusti.