perjantaina, helmikuuta 08, 2008

Tulin juuri äsken kotiin, avasin television, ja näin Hillary Clintonin vaalimainoksen. Se oli ensimmäinen näkemäni. Washingtonin osavaltio päättää demokraattiehdokkaastaan lauantaina.

Tuntia aiemmin olin kuuntelemassa Hillaryn puhetta paikanpäällä. Varsinaiseen hurmokseen ei päästy, mutta kyllähän puhe oli kuitenkin varsin inspiroiva. Tällä maalla on aito mahdollisuus muuttua paremmaksi. Sitä en tiedä, kumpi demokraatti olisi parempi, mutta hienoa tässä kaikessa on se, että nyt on tarjolla kaksi oikeasti hyvää ehdokasta, joilla on hyvät mahdollisuudet tulla valituksi. Vuoden 2004 anyone but Bush -tyyppistä ajattelua ei näy. Nyt ei puhuta tulevasta vastaehdokkaasta vaan itse ehdokkaista.

Tilaisuus pidettiin yhdessä sataman terminaaleista. Tila oli kyllä erinomaisen huono tilaisuudelle, sillä yli puolet paikalle tulleista joutui eri huoneeseen kuin missä lava oli. Itse sentään pääsin näköyhteyteen oviaukon läpi, mutta kaikki eivät Hillarya edes nähneet. En sitten tiedä, tuliko järjestäjille yllätyksenä, että paikalle tuli noin 5000 ihmistä. Seattlehan on kuitenkin selkeää Obaman kannatusaluetta.

Jossain olen nähnyt ihmeteltävän, miksi Hillarysta puhutaan etunimellä, ja miesehdokkaista sukunimellä. On epäilty, että taustalla on sovinismia. Asiaan saattaa vaikuttaa ainakin se, että senaattori Clintonin kaikessa kannatusmateriaalissa on etunimi isolla ja sukunimi hyvin pienellä jos ollenkaan.

9 kommenttia:

JH kirjoitti...

Olen miettinyt, että periaatteessa kai tuosta kahdesta tasaväkisestä ehdokkaasta voi olla haittaakin demokraateille? Siis siinä tapauksessa, että kampanjasta tulee vähän likaisempi ja puolueen kannattajat hajoavat siinä kahtia, jolloin hävinneen osapuolen kannattajat äänestävät itse vaaleissa joko jotain sitoutumatonta ehdokasta tai jättävät kokonaan äänestämättä.

En ole seurannut esivaalia niin että pystyisin sanomaan onko tämä nykytilanteessa mahdollista, mutta eikös se jossain vaiheessa meinannut revetä vähän likaiseksikin tuo demokraattien taisto?

Riitta kirjoitti...

Hillaryn, kuten monen muunkin naisen, sukunimi on aviomieheltä saatu, etunimi on "oma". On kumminkin eri juttu olla "poika Bush" kuin "vaimo Clinton". Eikös tuo joutunut tyttönimestään luopumaan presidentin rouvana?

Antti kirjoitti...

Jaakko, en muista nähneeni Clintonin ja Obaman välistä likaista kampanjointia tai edes kuulleeni sellaisesta. Ihan asialinjalla on menty. Rankinta kamaa on ollut se, että Clinton vihjailee Obaman olevan liian nuori ja kokematon presidentiksi ja toisaalta se, että Obama vihjailee ettei Clinton tuo todellista muuutosta, koska on liiaksi lobbareiden talutusnuorassa.

Riitta, Hillary luopui tyttönimestään vasta näitä presidentinvaaleja varten. Tutkimusten mukaan tyttönimen käyttäminen olisi vaalimenestyksen kannalta huono juttu. Se on kyllä sovinismia.

Anonyymi kirjoitti...

Taas pääsit sinne missä tapahtuu. Hienoa!

Täällä uutisissa höpötetään nyt koko ajan siitä, kuinka voi olla mahdollista että demokraattien kisa ratkeaa juuri täällä, universumin keskuksessa. "All eyes are on Texas" ja siihen tyyliin.

Tämä osavaltio on monesti niin hauska paikka asustaa juuri tällaisen bravadon takia :)

Antti kirjoitti...

Niinpä.

Mutta univesumin keskus on täällä missä asun. Tämä video selittää vähän mistä on kyse.

JH kirjoitti...

Ok. Ajatukseni perustui täysin epäsuoraan lähteeseen: yksi työkaveri joka asusteli syksyn USA:ssa ja kotiutui sieltä vuodenvaihteessa totesi, että siinä joulukuun aikana siellä oli vaihe jossa otettiin aika kovat keinot käyttöön ja se meinasi kääntyä rumaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jaysus :)

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelin, että olisi kiva nähdä mitä maailma on mieltä ehdokkaista ja kuinka ollakkaan, Internjetin ihmeellisestä maailma tarjosi ratkaisun:
Who Would The World Elect

Antti kirjoitti...

Aika pelottavaa että Suomessa ja muissa Pohjoismaissa Ron Paul on ykkönen. Hänen ajattelunsa perusta kun on täysin vastakkainen pohjoismaiseen hyvinvointiyhteiskunta-ajatteluun nähden. Tämä kertoo minusta hyvin, millaista hömppää tällaiset sivustot ovat.

Tai ehkä se kertoo vain siitä, että Ron Paul todellakin voittaa minkä tahansa nettiäänestyksen.