tiistaina, helmikuuta 05, 2008

Tänään sain tehtyä tulevien isompien laskettelureissujen järjestelyt loppuun. Molemmat ovat oikein ulkomaan reissuja, ihan Kanadaan asti. Ensin helmikuun lopussa teen kolmen laskupäivän mittainen reissun Whistleriin. Tässä oli kyllä hirveä säätö, koska lähtijöitä on kymmenen, mutta kovalla punneruksella saatiin tänään lopulta majoitukset varattua, ja sitä myöten on selvää että reissuun päästään.

Whistlerissä lasketaan vuoden 2010 olympialaisten alppilajit, ja olenkin jo etsinyt tulevan olympialaisten syöksylaskurinteen rinnekartalta. Pakkohan sinne on mennä koittamaan! Muutenkin odotan Whistleriltä paljon. Siellä on nimittäin yksi maailman isoimmista (jollei isoin) yhtenäisistä rinnealueista kahdella eri vuorella (Whistler ja Blackcomb). Eipä taida kolme laskupäivää ihan tuon läpikäyntiin riittää. No, keväämmällä pitäisi tehdä vielä toinen reissu, tuonne kun ajaa täältä alle viidessä tunnissa, niin ei tuo lähtökynnys niin iso ole. Ei varsinkaan kun ostin jo marraskuussa alehintaan viiden laskupäivän liput, joita en siis saa nyt kaikkia käytettyä. Uusimpana investointina Whistleriin on muuten tehty laakson yli vuorelta toiselle menevä gondolihissi. Eipä tarvitse laskea alas loskaiseen lumeen kun haluaa vaihtaa vuorta!

Toinen reissu on sitten heti seuraavana viikonloppuna alkava viiden laskupäivän reissu Lake Louiseen Calgaryn kupeeseen. Siellä sitä pitäisi olla kuivaa sisämaan lunta, josta täällä rannikolla yleensä saa vain haaveilla. Vähintään yhtä mielissäni olen siitä, että tuonne tulee tuttua laskuseuraa Euroopasta asti.

5 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Varovaisesti sitten sen olkapään kanssa!

Antti kirjoitti...

Arvasinkin että tätä kommentoitaisiin.

Välillä tuntuu että lasken nykyisin ihan liiankin varovaisesti. Pitäisi nimittäin laskea huolellisesti, mutta ei varovaisesti, sillä liika varovaisuus vie hauskuuden. Ihan puhdasta huolimattomuuttahan nuo aiemmat olkapään sijoiltaan vieneet onnettomuudet ovat nimittäin ollet, sillä ei kummassakaan olisi ollut mitään syytä kaatua.

Anonyymi kirjoitti...

Kadekade.

Mielenkiinnolla odotan kommentteja Lake Louisesta, vaikka eihän me enää minnekään ehditä. Mutta paljon on tullut käytyä läpi eri paikkavaihtoehtoja tässä vuosien varrella, ja jäi sitten lähtemättä juuri kuivemmille Kanadan lumille.

Whistler on mahtava paikka (duh...) vaikka siellä onkin juuri tuo runsas kosteus/rannikkolämpö ongelmana - koskaan ei tiedä tuleeko lumen sijasta räntää tai jopa vettä. Mutta mahtavaa mäkeä riittää ja mahdollisuuksia on ilmojen saaliessa hienoon kevätskimbaamiseen.

have fun!

Antti kirjoitti...

Entäs Utah tai Colorado, tuliko käytyä jommassa kummassa? Minä olisin halunnut mennä tuolle alueelle, mutta väliin jää kun tulikin tuo Lake Louise. Hyviä paikkoja on niin paljon.

Tuttavani oli viime vuonna helmikuussa viikon Whistlerissä: sumua koko viikon. Toivottavasti nyt käy paremmin.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän kavereille kävi Whistlerissä myös noin, mutta mekin kävimme siellä helmikuussa ja silloin oli, vaikkakin välillä kosteaa, myös aivan upeita laskuilmoja. Toivottavasti teillä käy hyvä tuuri.

Utahissa ei käyty mutta Coloradossa pari kertaa. Steamboat oli ihan hauska, vaikka jotenkin meille molemmille jäi sellainen fiilis että rinteet eivät olleet ihan parhaat missä ollaan laskettu (mies laskee laudalla, minä suksilla). Telluridesta taas tykättiin aivan älyttömästi - viehättävä pikku kaupunki kuten Steamboatkin (kun vaan just pysyy poissa niistä Mountain Village-keskuksista ja asuu "vanhassa" kaupungissa) ja rinteitä riitti joka makuun. Ja siellä oli viimeinkin vähän sitä puuteriakin jota oltiin metsästetty eri paikoista monena vuonna - ja todettiin, että eipä ollakaan (enää, tai ehkä ei olla koskaan oltukaan...) kovin pro-puuterilaskijoita :) Mutta Telluridesta jäi siis kaikinpuolin ihan mahtava fiilis ja kaikki siellä käyneet tutut, joilla on hyvinkin erilaista laskutaustaa, ovat tykänneet - uskallaan suositella.