keskiviikkona, helmikuuta 06, 2008

Eilen oli sitten kaiken ratkaiseva supertiistai, joka... ei ratkaissutkaan oikeastaan mitään. Jännäksi menee.

Seurailin pääasiassa MSNBC:n vaalistudiota, ja täytyy sanoa, että täällä kyllä osataan laadukkaan vaalistudion tekeminen. Täyttä asiaa, mutta YLE:n vaalistudioiden (tavallaan ihan ihastuttava) jäykkyys puuttui. Vaalistudion ääressä taisi mennä eilen yhteensä noin 10 tuntia. Ja tokihan nyt heti aamutuimaan laitoin taas television päälle: analysointi jatkuu.

Eilen käänsin välillä hetkeksi CNN:lle ja Fox Newsille. CNN:ää katsoessa uhkasi päänsärky. Siellä oli nimittäin studio täynnä jos jonkinlaista kikkailua ja grafiikkaa, jotka olivat tavallaan ihan hienoja, mutta jotka olivat vähemmän informatiivisia. Kikkailua kikkailun vuoksi. Ja mikä pahinta, aika tuntui menevän kaikkeen kikkailuun sen sijasta että tuloksia olisi tosiasiallisesti analysoitu. Fox News taasen oli tapansa mukaisesti ottanut kevyen viihteellisen linjan. Toisen puolen näkemyksiä olisi ollut mielenkiintoista kuulla, mutta eipä tuotakaan jaksanut yhdelläkään yrityksellä kauaa seurata.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedätkö, mulle jäi suorastaan pettynyt olo tuosta tiistaista kun pidettiin niin innolla vaalistudiota ja ennakko-odotukset isompiin ratkaisuihin olivat kovat - ja sitten tosiaan kaikki jäi aika lailla levälleen. Tavallaan nauratti itseänikin että tuli oikein sellainen vaalikrapula (vähän niin kuin että miksen voinut tulla sieltä baarista aiemmin himaan ja oliko mulla nyt edes niin kivaa) - kaipa jotenkin harmittelen jo etukäteen että ei olla sitten enää paikan päällä kun iso kisa ratkaistaan.

On se kumma kun tätäkään asiaa ei saada ratkottua meikäläisen aikataulujen mukaan...

Mutta asiallisemmalla linjalla: minusta hyvä valikoima erilaisia vaalistudioita ja -paneeleja, jopa ihan kansallisilla kun välillä voi hymähdellä juuri jollekin Foxille ja toisaalta sitten yhyttää ennen ääntenlaskentaa vaikka PBS:ltä kuivakkaampaa asiantuntijameininkiä.

Antti kirjoitti...

Hauska tuo baarivertaus.

Minäkään en ole täällä enää marraskuussa – ja harmittaahan se. PBS:ää en huomannutkaan testata tiistaina. Ehkä lauantaina kun täällä on vaalikokoukset. Obaman pitäisi viedä täällä samansuuntaisin murskaluvuin kuin naapurissa Idahossa.