torstaina, joulukuuta 27, 2007

Washingtonissa on uutisten mukaan viime päivinä tullut vuorille lunta oikein toden teolla. Se ei toki tähän vuodenaikaan ole suuri yllätys, mutta olen loppujen lopuksi hyvinkin mielissäni, että olen pahimman talven poissa Seattlesta. Tänäänkin monikaistaisella moottoritiellä Snoqualmie Passissä Seattlen lähellä on ollut 15 kilometrin mittaiset jonot, kun lunta on tullut niin, että on asetettu ketjujenkäyttöpakko. Lumiketjuilla maksiminopeus on viidenkympin (km/h) tienoilla, joten ei olisi erityisen kivaa olla nyt siellä. Lisäksi minua hieman hirvittää se, että amerikkalaiset eivät oikein osaa sopeuttaa ajotapaansa lumelle ja jäälle sopivaksi, joten sikälikin on ihan hyvä ettei tarvitse olla siellä seassa.

Vaan saisi sitä lunta täälläkin olla. Huomiselle on suunniteltu Himoksen keikkaa, mutta saapa nähdä nyt. Jos sääennuste (pari lämpöastetta ja tihkusadetta) ei iltaan mennessä kohene, taitaa nämä laskut jäädä odottamaan parempia tammikuun kelejä. Sinänsä harmi. Washingtonin vuorilla olisi nyt mainiot laskukelit ainakin lumen määrän puolesta. Sopivaa pikkupakkastakin näkyy olevan.

Seattlessa taasen on tähän aikaan vuodesta ne kurjimmat ja harmaimmat sadekelit. Sikälikin on hyvä olla poissa sieltä. Ei sillä että täällä Suomessa kelit parempia olisivat olleet, mutta kuitenkin. Ja onhan täällä toivoa paremmasta.

Ei kommentteja: