sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

Tänään oli yllättäen aurinkoinen päivä. Nukuin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti myöhään, ja hoitelin sitten kaikenlaisia pyykinpesu- ja ruuanlaittovelvollisuuksia, jotka olivat viikon mittaan jääneet rästiin. Iltapäivällä ehdin Fremontiin parturiin, ja huomasin että päivä oli itse asiassa oikeinkin aurinkoinen ja vuodenaikaan nähden lämmin. Mietin pitkään miten sen voisi hyödyntää, ja lopulta keksin: Discovery Park.

Discovery Park on parin neliökilometrin kokoinen keidas urbaanin alueen kupeessa. Kotoa sinne pääsee autolla alle kymmenessä minuutissa. Hoidetun puistoalueen sijaan Discovery Park on enimmäkseen luonnontilainen. Minä suuntasin suoraan West Pointin majakalle. Hieno paikka, tuntui todella että olisi päässyt kauaskin kaupungin vilskeestä. Koska täälläkin mennään kovaa vauhtia kohti vuoden lyhyintä päivää, muuta ei sitten ehtinytkään ennen auringonlaskua. Viiteen mennessä oli pimeää.

En ollut aiemmin Discovery Parkissa käynytkään. Se on liian lähellä, jotta sinne tulisi erikseen suunniteltua reissua, ja niin se on vain sitten aina jäänyt odottamaan sopivaa spontaania tilaisuutta. West Pointista oli kyllä niin upea näkymä Mount Rainierille, että sinne on mentävä jonain aivan kirkkaana päivänä. En edes tiedä, onko Seattlessa toista paikkaa, jossa vuori näyttäytyisi näin massiivisena. Aina ennen on näkynyt vain huippu, mutta West Pointissa oli vaikutelma se, että näkee koko vuoren juurta myöden. Harmi että näkyvyys oli niin heikko, ettei vuori tarttunut kennolle niin että sitä kannattaisi tänne laittaa näkyviin.

Ei kommentteja: