torstaina, lokakuuta 11, 2007

Löysin paperinkeräykseen menossa olevasta kasasta Elokuussa pidettyjen King Countyn esivaalien opeslehtisen. Näissä vaaleissa siis valitaan kaikenlaisia piirikunnan hallintoon liittyviä poliittisia virkapaikkoja. Nämä ovat siis vähän kuin kunnallisvaalit, mutta kunnan sijasta hallinnoitava alue on hieman isompi. On piirikunnan valtuustoa, piirkunnan syyttäjää ja sen sellaista. Osavaltiothan jakautuvat useisiin piirikuntiin, joissa on yleensä useita kuntia. Tai no kaupunkeja, kuten täällä sanotaan. Mikä tahansa itsenäinen paikkakuntahan on täällä "city", on vaikka siellä olisi vain kymmenkunta asukasta. Koulussa oppimaani eroa sanojen "city" ja "town" välillä ei täällä tunneta. No, ei minun tästä pitänyt kirjoittaa.

Demokraateilla erään alueen valtuustopaikalle oli ehdolla kaveri, jonka nimi on Goodspaceguy Nelson. Hän kertoo vaihtaneensa etunimeään, koska tukee teknologista kehitystä. Tämä on taas näitä only in America -juttuja. Kaveri käyttää maapallosta nimeä "SpaceShip Earth", ja viime vuotisissa liittovaltion senaatin vaaleissa eräs hänen kampanjansa keskeisimmistä viesteistään oli, että Amerikan pitäisi perustaa Maata, Kuuta ja Marsia kiertäviä siirtokuntia. Kuulemma NASA on käyttänyt rahoja tuhlailevasti kun näin ei ole vielä tapahtunut.

Hyvänavaruusjätkän alussa mainitsemaani opaslehtiseen kirjoittama kampanjateksti kertonee enemmän kuin mitä minä voisin referoimalla kertoa. Melkoista tajunnanvirtaa:

People-with-problems have difficulty finding employment. Let’s raise the living standard and quality-of-life. People living in cars also pay gas tax. Please ask that governments become car friendly and increase free parking. To decrease rents and traffic jams, ask that governments make it easier to build many, sky-high condos, thus allowing people to live closer to wherever they want to be. Competition is good. King County should not hand Boeing Field over to the Port.
    To glorify King County, ask that governments make it easier to make movies here. Let’s raise the living standard by getting a larger percentage of our people working. Employment cures many problems and helps some homeless people buy vans.
    Governments should make showers available to our people and should give employment as helpers to minimum wage applicants. We could then open our libraries more and investigate more crimes. Governments would then be supporting the minimum wage (minimum wages cause unemployment among people-with-problems.) Governments should be the employers-of-last-resort. Unemployment is a huge waste.


Loppukevennykseksi voisi todeta, että kaveri on opiskellut Tukholman yliopistossa. Googlaamalla löytyy paljon lisää.

2 kommenttia:

JH kirjoitti...

Rupesin miettimään kuinka yleinen tuo Spacehip Earth -nimitys on. Ympäristötaloustieteen klassisiin esseisiinhän kuuluu Kenneth Bouldingin vuonna 1966 (piti luntata vuosi) kirjoittama "The Economics of the Coming Spacehip Earth".

Antti kirjoitti...

Mielenkiintoistahan Goodspaceguyssa on se, että kouluttautunut ihminen huomaa, että Goodspaceguy on maailmaa nähnyt, kouluttautunut ja sivistynyt mies. Jopa tuossa lainaamassani kampanjatekstissä on nähtävissä pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta imettyjä vaikutteita, ja lisää löytyy kun googlaa.

Mutta eihän tuota nyt kukaan ota tosissaan kun esitystapa on mikä on.