maanantaina, lokakuuta 22, 2007

Jokin bitti on näköjään kääntynyt ykköseksi. Minulle on nimittäin viimeisen viikon aikana tullut luottokorttitarjous kolmelta eri yhtiöltä. Näihin en yhteenkään sortunut, mutta sainpa lopulta aikaiseksi hakea luottokorttia omalta pankiltani. En edes yritä saada muuta kuin niinsanotun secured -kortin. Sitä varten luodaan tili, jolle talletan luottorajan verran rahaa pantiksi. Kuulostaa toki kierolta, enkä tuota korttia olisikaan muuten ottanut, mutta kun sen mukana tulee CDW eli Collision and Damage Waiver autonvuokrausta varten. Autonvuokraus on nyt sitten halpaa hupia kun liability tulee omasta autovakuutuksesta, eikä siis tarvitse ottaa vuokraamon kautta mitään vakuutuksia. Luottoa on nyt huimat kolmesataa dollaria. Vuoden päästä voin ilmeisesti anoa normaalia korttia, jolloin saan panttini takaisin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jep, me otettiin tuo takuumaksullinen luottokortti silloin heti, kun tänne muutettiin. Ja nyt tasan vuosi siitä, kotiin tuli shekki, jolla sai takuumaksun siirrettyä takaisin omalle tililleen. Eli korttia ei tarvinnut vaihtaa, eikä mitään muutakaan sen eteen tehdä. Takuumaksun sai ihan automaattisesti pois. Ihan kätevä juttu sinänsä. :)

Antti kirjoitti...

Kuulostaa ihan kätevältä. Jotenkin sitä toivoisi, että laittaisivat rahat automaatttisesti samalle tilille jolta ne otettiinkin, koko anomisprosessikin kun tapahtui netissä. Mutta ei toki yllätä että tässä maassa käytetään kuitenkin shekkiä.