tiistaina, elokuuta 21, 2007

Pitihän se tällaiset omasta maailmanmatkailusta kertovat kartat lisätä kun muillakin on. Punaisella siis näkyy maat ja osalvaltiot joissa olen vieraillut. Täytyy todeta, että maailmankartta on täysin yksipuolesesti keskittynyt pohjoiseen pallonpuoliskoon ja sielläkin lähinnä länsimaihin. USA taasen on luonnollisesti keskittynyt länteen. En muuten kelpuuttanut mukaan paikkoja, jossa on käyty vain lentokentällä välilaskulla; näillä olisi tullut mukaan vielä ainakin Ohio ja Illinois. USAn osavaltiokartta kyllä muuttunee lähikuukausina jonkin verran punaisemmaksi: Montana, Wyoming, New Mexico ja Colorado ovat niitä todennäköisempiä tulokkaita. Kahteen ensimmäiseen on varattu jo majoituskin.

Eurooppa alkaa kyllä olla aika tasapuolisesti hallussa. Euroopan kartan saaminen täysin punaiseksi onkin jonkinlainen tavoite, joskin sitä on nyt viime aikoina vähän heikommin päässyt toteuttamaan. Tuossa idässä on kyllä melkoinen lohko auki, vaikka olen sentään käynyt kahdeksassa rautaesiriipun takana olleessa maassa.




http://www.world66.com/myworld66/

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Maailman kommunisteilta varauksettomat propsit värivalinnasta :)

Anonyymi kirjoitti...

No olet sakin nuoreksi mieheksi jo jokapaikassa ehtinyt luuhaamaan =).

Antti kirjoitti...

Minulla tulee tuosta Amerikan kartasta kauhunväristykset. Sehän näyttää siltä kuin republikaanit olisivat sensaatiomaisesti voittaneet kaikki lännen osavaltiot. Amerikassahan nimittäin republikaanien tunnusväri poliittisilla kartoilla on punainen ja demokraattien sininen. Lisätietoa Wikipedian Red states vs. blue states -artikkelista.