lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Kävin tänään töiden jälkeen Capitol Hillillä hampurilaisilla ja muutamalla oluella erään uuden tuttavan kanssa. Capitol Hill on perinteistä homojen asuinseutua: sitä voisi sikäli sanoa paikalliseksi Castroksi tai Chelseaksi. Matkalla bussin perällä istuessani jäin kuuntelemaan viiden noin 25-vuotiaan naisen keskustelua: he miettivät vitsaillen, mikä heitä vaivaa kun eivät ole vielä naimisissa, ja kyselivät toisiltaan, mikä on mennyt pieleen. Siellä samassa peräosastossa istunut suunnilleen samanikäinen mies sitten kommentoi, että kaikki hänen kaverinsa olivat vain menneet naimisiin muutaman kuukauden seurustelun jälkeen kun olivat olleet siinä iässä. Tytöt sitten kysyivät, että "how did you escape that?" johon mies vastasi, "well, I'm gay".

Jäin sitten vain miettimään, kuinka Suomessa olisi koko bussillisen päät kääntyneet katsomaan että "täällä on joku v**un homo!" Nyt tytöt vain nyökkäilivät, että "yeah, that makes it easier", ja se siitä.

Myöhemmin illalla pääsin taas vaihteeksi katsastamaan pari bändiä. Kuvassa soittaa Plaster, ja paikkana on High Dive Fremontissa, kolmen korttelin päässä kotoa. Korvissa soi edelleen mutta hauskaa oli.

5 kommenttia:

Saara kirjoitti...

Heh, samaa mielta tuosta homo asiasta. Mietin tassa etta sanoisiko suomalainen homo samassa tilateessa muitta mutkitta etta on homo?
Mukavaa viikonloppua Antille!

Antti kirjoitti...

Kiitos, samoin sinne!

Täällä tosin on taas vaihteeksi kylmää ja sateista, joten täytynee keksiä jotakin sadepäivään sopivaa tekemistä. Viime kesänä tulin tänne 15.6., eikä koko kesänä ollut yhtään varsinaista sadepäivää, joten kohta alkaa epäilyttää josko se viime kesä olikin poikkeuksellinen.

Huomiselle oli suunnitelmissa reissu Kennedy Hot Springsille. Olisi voinut olla ihan kiva reissu kylmällä ja sateisellakin kelillä, perillä kun olisi odottanut lämmin kylpy. Mutta mutta, juuri äsken luin netistä, että kyseinen kuuma lähde tuhoutui muutama vuosi sitten poikkeuksellisen kovan sateen aiheuttamassa mutavyöryssä. Syyttävä kasvihuoneilmiötä.

JH kirjoitti...

Tänään yksi kaveri juuri selitti, kuinka erilaista on olla bussissa Turussa kuin Tampereella. Kulttuuriero on kuulemma varsin suuri. Suomen sisälläkin eroja noista löytyy.

Antti kirjoitti...

Ja Helsingissä sitä vasta erilaista onkin. Oikein ahdistaa kun kaikki istuvat tuppisuuna, siis vaikka olisivat kaverin kanssa liikkeellä.

JH kirjoitti...

En nyt ihan mahdottomasti ole täällä liikkunut eri kulkuvälineillä, mutta väittäisin melkein että kulkuvälineidenkin välillä on aika suuria eroja. Esim. raitiovaunuissa tuntuu juttu kulkevan ihan erilailla kuin busseissa.