tiistaina, toukokuuta 08, 2007

YLE kertooo, että presidenttimme "haluaa selvitystä suomalaisten tiedotusvälineiden uutisoinnista Viron ja Venäjän välisestä patsaskiistasta". Eikö joku voisi älähtää ja sanoa, ettei ole oikein sopivaa, että poliitikot kertovat medialle, miten sen pitää toimia? Jotenkin kun minusta tuntuu, ettei Halonen ole ihan vain vinkkaamassa, että tässä olisi hyvä gradunaihe journalistiikkaa opiskelevalle. Luulin että tällaisesta olisi kylmän sodan jälkeisen Suomen toisen itsenäistymisen jälkeen päästy.

6 kommenttia:

JH kirjoitti...

Halosen kommentti ilmeisesti viittasi siihen että ulkopoliittisen johdon sanomisista on oikein yrittämällä koitettu tehdä ristiriitaisia. Mun mielestä sitä saa kyllä kommentoida.

Antti kirjoitti...

Jos noin on, saa toki. Tosin Hesarin mukaan avauspuheenvuorossaan Halonen toivoi selvitystä siitä, "miten suomalainen media on suhteessa muihin eurooppalaisiin medioihin suhtautunut esimerkiksi sellaisiin kysymyksiin kuin Irak tai tämä pronssisotilas". Lainaus on siis Halosen sanomaa. Kuulostaa todella oudolta kommentilta.

JH kirjoitti...

Joo, no tuo kommentti on jo vähän oudompi.

Saara kirjoitti...

Terveiset tuli perille, kiitos. Kosteaa on joo. Tana vuonna yritin pitaa siedatyshoitoa ja karvistella ilman ilmastointia mutta niin se oli polkastava kayntiin viikonloppuna. Elaman laatu parani heti:) Nautihan suomalaisista kesapaivista!

Antti kirjoitti...

Viime kesänä tosin oli yksi tuskallisen kuuma ja kostea viikko (se jona kaikkialla kai rikottiin lämpöennätyksiä), mutta juuri sen olinkin sitten ajelemassa pitkin eteläisempia osavaltioita, joissa olisi muinakin viikkoina ollut tuskaisen kuuma.

Antti kirjoitti...

Nyt sitten YLE kertoo, että Tampereen yliopiston tiedotusopin professori Pertti Suhosen mukaan "pienen maan joukkoviestimille ja alan tutkimukselle ei ole ollenkaan pahitteeksi tietää, miten suomalainen lehdistö poikkeaa eurooppalaisesta tai missä määrin se on samanlainen". Mitenköhän tämä kuulostaa lähinnä Haloseen kohdistuvalta hienovaraiselta vinoilulta? Vai onko vain niin, etten osaa oman näkökulmani takia tulkita tätä kommenttia objektiivisesti?