keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

Kesä on tullut Seattleen. Täällä on toki ollut yksittäisiä kesäisiä päiviä jo helmikuulta alkaen, mutta nyt on vahvasti sellainen tunne, että kesä on tullut jäädäkseen. Auringonpaistetta ja parinkymmenen asteen kelejä on ainakin luvattu koko viikoksi. On tätä odotettukin. Mahtavinta on, että kesä on täällä koko ajan sellainen kuin se on Suomessa parhaimmillaan. Lämmintä ja sateetonta, mutta ei yleensä liian kuuma. Ja erityisesti: ilmankosteus ei nouse sietämättömäksi, vaan sekin on sellaisella mukavalla suomalaisella tasolla.

Amerikassa hoettu fraasihan on "it's not the heat, it's the humidity": Googlekin antaa noin 14200 osumaa tuolla haulla. Onneksi tuota ei täällä tarvitse hokea. (Terveisiä vaan sinne Teksasiin ja itärannikolle!)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heh. Ja sitten vielä niin, että Panhandlelta tulevat tyypit toteavat, että kyllä he aitaa rakentavat helposti 114 asteenkin lämpötilassa mutta Dallasissa eivät liikauta eväänsäkään kun satanen menee rikki kun on niin "pirun kosteaa", ja samaan aikaan houstonilaiset vähättelevät, että kyllä teillä Dallasissa on helppoa, kun ei ole niin kosteaa.

Välillä on itselläkin vähän skitsofreeninen olo, että onko täällä nyt kosteaa vai ei ;) Vaikka suhteellistahan kaikki on, ja tästä keväästä voin suoraan sanoa että todella kosteaa on ollut, kosteaa, kuumaa ja myrskyäenteilevää. Plaah.

Antti kirjoitti...

Houstonissa oli kyllä tosi kosteaa...

Anonyymi kirjoitti...

Jep, terveiset takaisin täältä itärannikolta. Mekin ollaan nyt jo hetken aikaa saatu nauttia kunnon kelestä, itse asiassa pari viime päivää on jo olleet vähän liian kumia... Tänään eka kerran meni 100 astetta auton lämpömittarissa rikki, kun aurinko siihen porotti iltapäivällä. Mielenkiinnolla odotan, kuinka kuuma täällä onkaan elokuussa, kun kaikki sanovat, että silloin täällä on pahinta.

Antti kirjoitti...

Täällä on virallisissa lämpötiloissa päästy vasta juuri yli 70 asteen, mutta kesältä tämä suomalaisesta yhtä kaikki tuntuu. Satanut ei ole viikkoon.