sunnuntaina, toukokuuta 13, 2007

Vikkelä ehtii monenlaista. Tänään kävin aamulla Boeingin tehtailla, iltapäivällä katsoin euroviisut ja illaksi ehdin vielä katsomaan kuinka Sounders otti turpiin 1-3 vancouverilaisilta vierailtaan.

Kierros Boeingin tehtailla oli – odotetusti kylläkin – antiinsa nähden aika ylihinnoiteltu. Liput olivat melkein 20 taalaa, ja sillä ei kovin paljon saanut: ensin katseltiin typerä parikymmenmiinuuttinen mainosvideo ja sitten tehtiin suunnilleen samanmittainen käynti tehdashallissa. Sinälllään oli toki mielenkiintoista nähdä, miten ja missä niitä lentokoneita oikeasti rakennetaan, ja lisäksi nyt voin kertoa käyneeni maailman tilavuudeltaan suurimmassa rakennuksessa. Tarkkaan ottaen näimme uuden 787 Dreamlinerin ja vanhan kunnon 777:n tuotantolinjat. Dreamlinereita ei tosin vielä rakenneta, mutta 777-linja oli täydessä toiminnassa. Linjan kärjessä lähes valmiina oli Air Canadalle menevä kone, ja toisena jonossa oli Air Indialle menevä kone. Joku kysyi, kelpaako luottokortti maksuvälineeksi. Kuulemma ei, mutta Boeingilta voi kuulemma kuitenkin suoran käteismaksun lisäksi mahdollista ostaa osamaksulla, jolloin maksueriä on kolme. Jätin kuitenkin tällä kertaa kaupat tekemättä.

Euroviisuja oli hauska katsella. Netin lähetys toimi muutamaa pientä kuvan nytkähtämistä lukuunottamatta koko ajan moitteetta, ja viiden suomalaisen ja yhden amerikkalaisen porukkamme nauroi välillä katketakseen. Niin kai euroviisuissa kuuluukin. Ja oltiin me kai kaikki suomalaiset vähän ylpeitä siitä, että Suomi veti kisat kunnialla läpi, vaikkei sitä kukaan ääneen sanonutkaan. Todellakin näytti ihan oikeilta euroviisuilta! Erityismaininnan saa multa Krisse, joka sopi kyllä euroviisuihin täydellisesti.

Ei kommentteja: