sunnuntaina, huhtikuuta 22, 2007

Eipä ollut Swangard likikään loppuunmyyty, mutta tunnelmaa oli silti ainakin seattlelaisten katsomossa. Meitä seisovia ja laulavia oli tullut Seattlesta vajaa kolmekymmentä: ihan hyvä saavutus tässä maassa. Tulos ei vain palkinnut, vaan turpiin tuli 1-0. Silti tuntuu siltä, että tätä varten kannatti istua autossa se seitsemän tuntia.

Ennen ottelun alkua seisoskellessani pääkatsomon takana joku kanadalainen huomasi Emerald City Supporters -kaulahuivistani, että olen Seattlesta. Hän sitten katsoi asiakseen tulla kertomaan minulle, että meidän pitäisi valita seuraavaksi presidentiksi demokraatti. Jotenkin päässäni napsahti, ja sanoin tosi vihaisesti takaisin jotakin että "I'm from Finland so please don't talk to me about American politics". Tämä kanadalainen lähti häntä koipien välissä poispäin ja oli vaan että "I'm sorry, my bad".

Napsahtamiseni tausta on se, että minua on Euroopassa reppureissatessani aina harmittanut niiden amerikkalaisten puolesta, jotka aina tuntuvat joutuvan keskustelemaan politiikasta – ja samalla suorastaan pyytämään anteeksi amerikkalaisuuttaan. Koita siinä sitten viettää hauskaa lomaa Euroopassa.

Ei kommentteja: