torstaina, maaliskuuta 22, 2007

Nyt sen on sitten suuresti arvostamani ulkoministerimmekin todennut: Demarit hävisivät vaalit sanojen ja tekojen ristiriidan takia (tai kognitiivisen dissonanssin takia, kuten Tuomioja sanoo). Myös Arja Alho kommentoi vaalimenestystä varsin nasevasti YLElle. Häntäkin arvostan kovasti, sillä hänkin kertoo rohkeasti omat mielipiteensä ja vieläpä perustelee ne hyvin. Omassa blogissaan hän kirjoittaa olleensa viime vaalikaudella puolueensa kanssa melkein kaikista asioista eri mieltä.

Ja todettakoon nyt vielä varmuuden vuoksi, etten äänestänyt tai muutenkaan kannata Demareita. En äänestänyt tai kannata Kokoomustakaan, mutta silti arvostan pitkälti samoista syistä muunmuassa Sauli Niinistöä. Keskustasta ei kyllä tule mieleen poliitikkoa jota voisi arvostaa.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Minä olen kyllä jotenkin tykästynyt Paula Lehtomäkeen. En tiedä, miksi.

JH kirjoitti...

Tuomiojahan on ollut tuolla linjalla eri medioissa jo vaali-illasta lähtien, ja siinäkin suhteessa siis pitänyt linjansa. Eli pisteet siitä.

Töissä juuri todettiin kahvitunnilla aika yksimielisesti, että Tuomioja on kyllä ollut hyvä ulkoministeri -- on uskaltanut kertoa mitä mieltä on asioista kumartelematta turhia. Samassa yhteydessä todettiin, että Niinistössä on pitkälti samoja piirteitä, ja toivottiin, että jos se ei asetu eduskunnan puhemieheksi, niin sitten ulkoministeriksi.

Tänään veikkailtiin Hesarissa, että Lehtomäestä voisi tulla ulkoministeri, Niinistön valinnasta riippuen. Se on oikeastaan ainoa keskustalainen, josta pidän, ja olisi kyllä mun mielestä Niinistön jälkeen toiseksi paras ehdokas siihen hommaan. Lehtomäki oli syksyllä puhumassa yhdessä tilaisuudessa jossa olin, ja antoi kyllä varsin fiksun kuvan itsestään.

Antti kirjoitti...

Lehtomäki ei kyllä ole tosiaan onnistunut antamaan itsestään negatiivista kuvaa. Koska hän on keskustalainen, sen täytyy tarkoittaa, että hän on fiksu, mutta minä en vain ole suostunut tätä tietoa rekisteröimään.

Riitta kirjoitti...

Lehtomäki on Kuhmosta ja se on sitä osaa Suomea, missä on (tuon toisen puoliskoni mukaan) kaksi puoluetta: Keskusta ja Keskusta. Kai sitä sillä puolella maata poliittisiin toimijoihin jokunen fiksukin sekaan mahtuu eikä oikein muitakaan puolueita ole.