tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Hei hulinaa! Lunta tulee niin että täällä on yhtäkkiä täysi talvi. Ajoin juuri äsken Hervannasta kotiin, kesärenkaat alla. Kyllä hymyilytti katsella pelti rutussa tienposkessa olevia autoja. Tänäkin vuonna autoilijoille on näköjään suuri yllätys, että luminen tie on hieman kuivaa asfalttia liukkaampi.

Perillä parkkipaikkani oli muuttunut lumikinokseksi, tai siltä se ainakin näytti. Jalkauduttuani tarkempi tiedustelu paljasti, että lunta ei ollutkaan kovin paljoa: ehkä 15-20 senttiä pahimillaan. Kotitaloni oli nimittäin tehnyt sopivan tuulensuojan. Viidessä minuutissa sain potkittua riittävästi lunta sivuun, ja auto on nyt nätisti paikallaan. Se onkin sitten ihan toinen kysymys, saako sitä siitä huomenna pois. Ehkä alkaisi olla aika vaihtaa ne talvirenkaat.

Sekin tuli mieleen, että olisihan se ollut tavallaan hauskaa, jos sunnuntaina olisi käynyt toisin, ja Ratinassa olisi pelattu huomenna Suomen mestaruudesta. Tokihan lumen alta olisi löytynyt hyväkuntoinen vihreä nurmi, mutta olisi siinä aika sissimeininki varmaan katsomossa tullut.

Ei kommentteja: