keskiviikkona, toukokuuta 17, 2006

Minua ärsyttää vanha jääkiekkohokema, jonka mukaan kaikki maat on voitettava jos haluaa olla maailmanmestari. No ei taatusti pidä. Nytkin on varmaa, että Suomi voi olla maailmanmestari voittamatta joko Kanadaa tai Slovakiaa. Myöskin joko Venäjä tai Tsekki jää varmasti voittamatta. Voi kyllä yhtä hyvin olla ettei noista voiteta ketään.

No, ihan sama, huomenna olen katsomassa paljon jalompaa pallopeliä Vaasassa samaan aikaan kun suomalaiset alottavat keppipelin Riiassa.

3 kommenttia:

JH kirjoitti...

Ei kai siinä pääsääntöisesti sanota että kaikki maailman maat tulee voittaa, vaan että kaikki vastaantulevat maat tulee voittaa, ja siinä mielessä on turha pohtia ketä sieltä tulee. Ja ne jotka tulevat ovat oletetusarvoisesti parempia kuin ne jotka eivät tule. Toki riippuu miten sanontaa käytetään, että kuinka validi se on.

Antti kirjoitti...

Alkuperäinen kirjoitukseni on tietenkin kärjistävä. Mutta miksi aina sanotaan, että kaikki maat on voitettava? Miksei sanota, että kaikki pelit on voitettava?

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se sanonta mene, että "kaikki maat on kyettävä voittamaan"?

Eli siis, niin kauan, kun jossakin Suomi-Neuvostoliitto -pelissä ei ollut kyse siitä kumpi voittaa vaan siitä kuinka monella maalilla Neuvostoliitto voitti, ei mestaruudesta kannattanut edes haaveilla. Vastassa oli kumminkin niitäkin maita, jotka pärjäsivät punakoneen kanssa, vaikkei sitä itseään olisikaan kohdattu.

- Riitta