keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

3G-kännyköiden kytkykauppa on uutisten mukaan lähtenyt hyvin käyntiin. Mietin että taas suomalaisia viedään ihan sata-nolla. Vielä hetki sitten kaikki olivat sitä mieltä, etteivät tarvitse uusia palveluita, ei varsinkaan kun puhelimetkin ovat niin kalliita. Nyt niille turhille palveluille on yllättäen keksitty käyttöä, kun puhelimia saa ostaa kalliimpaan hintaan kytkykauppana. Kaupanpäälle saa vielä sitoutua operaattoriin pitkäksi aikaa. Hyvähyvä!

Aamulehdessä oli taannoin lista halutuimmista uusista 3G-palveluista. Olipas tosi uutta. Listalla oli ainakin sähköposti, www-selain, kuvien lähettäminen ja mp3-soitin, jotka kaikki löytyvät kohtuullisen vanhasta puhelimestani (no okei, selain ei tullut puhelimen mukana). Oli listalla tietenkin videopuhelutkin. Kuinkahan paljon tuolle ominaisuudelle on oikeasti käyttöä? Iso näyttö on toki hyvä ominaisuus noissa uusissa puhelimissa, mutta ei kai siihen 3G:tä tarvita?

1 kommentti:

JH kirjoitti...

Osa tuosta perustunee siihen, että ihmiset aidosti haluavat monesti maksaa ostoksensa vähän kerrallaan (osamaksulla), vaikka se silloin kokonaisuudessaan tulisi maksamaan enemmänkin. Tulee se noin ainakin halvemmaksi, kuin ottaa joku tekstiviestilaina puhelimen ostoon...

Noista videopuheluista: kyllä tekstiviestejäkin aikoinaan pidettiin kohtuullisen turhana ominaisuutena. Aika näyttää mistä tulee suosittu ja mistä ei.